x

Stine Bramsen: Der er mange andre sider af mig end Alphabeat

Stine Bramsen: Der er mange andre sider af mig end Alphabeat

I går fortalte vi, at Alphabeats sangerinde Stine Bramsen netop har underskrevet en kontrakt på et soloalbum med pladeselskabet Copenhagen, som også udgiver Alphabeats plader. Albummet udkommer næste år, men gruppen forsikrer, at Stines soloeventyr ikke betyder enden på Alphabeat.

Vi har nu fanget Stine Bramsen for at høre lidt mere om det kommende soloalbum.

Hvorfor har du valgt at lave en soloplade?

– Fordi jeg har helt vildt meget lyst til at prøve nogle nye ting af og vise, hvad jeg også kan.

Hvordan adskiller dine solosange sig fra Alphabeat? Hvordan vil du beskrive musikken, og er teksterne på engelsk eller dansk?

– For det første har jeg jo aldrig skrevet sangene i Alphabeat, så det har været vildt spændende for mig at gå i gang med at undersøge, hvad jeg synes er en stærk sangtekst, og hvilke følelser jeg har lyst til at tage fat i. Jeg tror hurtigt, man vil fornemme, at teksterne er anderledes, mere skrøbelige og dramatiske. Jeg bevæger mig stadig i pop-genren, men der er helt andre referencer på, og lydbilledet er nok lidt mere råt og simpelt. Alt er stadig på engelsk.

Skriver du sangene alene, eller er det i samarbejde med andre – og i givet fald hvem?

– Jeg skriver sangene sammen med Nicolaj Rasted (Hej Matematik, red.), som er fremragende til melodier. For det meste skriver jeg teksten ud fra stemningen i melodien, men nogle gange er det også omvendt. Jeg elsker at skrive!

Hvilke musikere og producer(e) arbejder du sammen med på albummet?

– Den gode Rasted er faktisk endt med at sidde ved knapperne også, fordi vi har brugt så meget tid sammen på demoer af sangene, og han har så forsøgt at producere sig frem til den lyd, jeg har inde i hovedet, og det går egentlig ret godt. Intet er dog helt færdigt endnu.

Kommer der en turné i kølvandet på dit soloalbum?

– Det er planen, ja. For jeg skal helt sikkert ud at spille koncerter med de her sange – hvis der er noget, jeg har lært gennem Alphabeat, så er det da, hvor vigtig live-delen er for gejsten og energien. Jeg håber på allerede at kunne stå på et par scener næste sommer.

Kommer Alphabeat til at holde pause i den periode, du fokuserer på dit soloalbum? Og hvis ja, hvad skal de andre medlemmer så lave?

– Alphabeat har altid været hovedprioriteten for os alle seks og vil altid betyde utrolig meget for os, men vi har truffet en fælles beslutning om, at vi for første gang i 10 år lige tillader os en periode, hvor noget andet får lov at leve og fylde, og i mit tilfælde er det jo så drømmen om at udgive et solo-album. Drengene skal alle udforske andre kreative udfordringer, men kan nok ikke lade være at skrive Alphabeat-sange ind imellem, hvis jeg kender dem ret.

Hvad vil du gøre, hvis dit soloalbum bliver et kæmpehit? Er det så slut med Alphabeat?

– Jeg håber aldrig, det er helt slut med Alphabeat og har meget svært ved at forestille mig at vælge det fuldstændig fra, så det må være et spørgsmål om at få plads til begge dele, hvis det skulle komme så vidt. Alphabeat er jo min opvækst, min legende, smilende side, som jeg aldrig slipper. Men der er mange andre sider af mig, som jeg glæder mig til at bruge noget mere.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA