x

Miley Cyrus håner Sinéad O’Connor efter rådgivning

Miley Cyrus håner Sinéad O’Connor efter rådgivning

Sinéad O'Connor sendte i går et åbent brev til Miley Cyrus, efter at den tidligere Disney-stjerne i et interview med musikbladet Rolling Stone angav O'Connor som inspirationskilde. Miley udtalte dengang, at hendes valg af frisure var baseret på Sinéad O'Connors kronragede hoved, og at hendes video til singlen "Wrecking Ball" er inspireret af videoen til Sinéad O'Connors kæmpehit "Nothing Compares 2 U" fra 1990.

Som et resultat af Cyrus' fan-erklæring er Sinéad O'Connor blevet bombarderet med spørgsmål om sin holdning til Cyrus, hvilket i går fik hende til at skrive et langt og offentligt brev.

"Jeg er glad for at være en slags rollemodel for dig, og jeg håber, at du derfor vil lytte til det, jeg fortæller dig," starter Sinéad O'Connor og opfordrer derefter Miley Cyrus til at beskytte sig selv imod manipulation.

"Du er mere værd end din krop og din sexappeal. Showbiz ser ikke tingene på den måde, de vil gerne se tingene på andre måder, hvad end det er magasiner, som vil have dig på deres forsider eller lignende […] De vil ALLE have dig, fordi de tjener penge på din ungdom og din skønhed… Hvilket de ikke kunne gøre, hvis det ikke var for din ungdom, som gør dig blind over for industriens ondskab." 

Brevet indeholder blandt andet også en anerkendelse af Mileys talent som sanger.

"I forhold til at adskille dig fra Hannah Montanna-imaget … Hvem end der fortæller dig at det at optræde nøgen er vejen, respekterer IKKE dit talent eller dig som ung kvinde. Dine album er gode nok til, at du ikke behøver adskille dig fra Hannah Montanna. Hun er 'waaaaaaay gone by now'… Ikke fordi du har optrådt nøgen, men fordi du laver gode album."  

På trods af de moderlige råd og den positive anerkendelse har Miley Cyrus i dag kommunikeret en mindre positiv reaktion. På sin Twitter-profil har Cyrus skrevet teksten "Før Amanda Bynes… (tidligere barnestjerne kendt for kontroversielle optrædener, red.) var der..." med dertilhørende screenshots af Sinéad O'Connors offentlige nedtur i 2012, hvor ireren bad sine Twitter-følgere om telefonnummeret på en psykiater, samt et billede af O'Connor, der river et billede af Paven over i 1992.

Brevet fra Sinéad O'Connor har flere steder fået applaus fra læsere, hvorimod Miley Cyrus' respons er blevet stemplet som ufølsom.

Du kan læse hele brevet fra Sinéad O'Connor til Miley Cyrus her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA