x

Ida Corr – Der er et afro-europæisk clash i mig

Ida Corr – Der er et afro-europæisk clash i mig

Ida Corr er et festfyrværkeri. Den storsmilende og lattermilde sangerinde har siden syv uger efter sønnen Cassius' fødsel arbejdet på det netop udkomne album Corr Values, samtidig med at hun har medvirket i en sæson af X Factor og i øvrigt også startet sit eget pladeselskab.

– Da min søn var syv uger gammel, kunne jeg fornemme et totalt overflow af kreativitet. Der var så mange følelser og så meget power i mig, og det var jeg nødt til at kanalisere ud. Så derfor begyndte jeg at skrive på, hvad der er blevet til den nye plade. Og hele processen med at lave det her album har handlet om at skrælle lagene af løget og komme ind til kernen i det, jeg gerne vil fortælle.

Hvordan kommer det til udtryk på albummet?

– Blandt andet i tekstuniverset, der for første gang har været enormt vigtigt for mig. Tidligere har tekster bare været sådan noget, man krydrer oven på beatet og hænger vokalen op på, men denne gang er der virkelig lagt noget arbejde i ordene. Det er en enormt ærlig plade, der kommer ind på alle aspekter af mig selv, også den frække, den dybfølte, moderen og den uperfekte. Det er lige før, jeg håber, folk ikke lytter for meget efter teksterne, haha! Men hvis man gør, får man et ret godt billede af mine forskellige sider – og altså også de mindre pæne. Som menneske er man en kompleks størrelse, og det er ikke alt sammen, der er lige smukt, men det er der, og det der med at prøve at fornægte det, kommer der aldrig noget godt ud af.

Det er jo sådan noget, folk går i terapi for at finde ud af. Har arbejdet med pladen haft nogen terapeutisk effekt på dig?

– Ja, det har det i forhold til at skulle integrere min afrikanske side. Det har givet mig en forståelse for mig egen personlighed. Og der er mange dele af den, jeg kan se kommer fra min far, og de dele føler jeg, jeg har fået lov til at dyrke i det her projekt. Jeg behøver ikke længere være den lille pige, der kun vil have glat hår og ligne de andre. Jeg kan give los på en helt ny måde og være hundrede procent mig selv.

Hvordan kan det mærkes i musikken?

– Der er jo sådan et afro-europæisk clash i mig, og jeg har altid følt, at jeg skulle vælge mellem det ene eller det andet, men denne gang har udgangspunktet været fusionen mellem to verdener. Der er rigtig meget Afrika i mig. Meget mere end jeg troede, faktisk. Og denne gang er jeg virkelig gået i sådan et stamme-, meditativt, tromme-mode og skabt forskellige lyduniverser ud fra det. Jeg er jo opvokset i Danmark, og det er jo meget et melodi-land, hvor folk elsker historier, og der kan man godt blive fanget i at gerne at ville gøre det. Men på denne her plade har jeg overgivet mig til erkendelsen af, at det er beats og ord, der er styrken og det jeg vil stå med på scenen. Og det har været vildt befriende, fortæller Ida og nævner, at hendes far desuden har leveret tegningerne til albummets cover.

Læs et længere interview i GAFFA november, der er på gaden fredag den 1. november, og læs anmeldelse af "Corr Values" i GAFFAs anmeldelsessektion.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA