x

Fremadstormende nordiske bands turnerer i Danmark

Fremadstormende nordiske bands turnerer i Danmark

Når Nordisk 2014 i januar og februar løber af stablen for anden gang, er det igen med fire nordiske, up-coming bands, der er blevet udvalgt til at repræsentere den nordiske lyd, som den ser ud lige nu. De fire bands, der er udvalgt til Nordisk 2014, er, ifølge pressemeddelelsen, en nøje håndplukket kombination, der ikke bare matcher, men også supplerer hinanden rigtig godt: "Alle byder de ind med deres eget bud på lyden af det kølige nord, som bidrager til en bredere forståelse for, hvad det egentlig er, der kendetegner det nordiske lydbillede," fortæller arrangørerne.

Nordisk er en kun et år gammelt initiativ forklædt som festival-turné, der består af koncerter i otte kulturhuse i Danmark i perioden 23. januar til 6. februar, hvor fire upcoming, nordiske bands rejser med. Som noget nyt giver de også en koncert på Færøerne og tre i Island. De fire navne er udvalgt ud fra deres popularitet i deres respektive lande, men også ud fra deres evne til at nå ud over scenekanten og skabe god energi til liveshows. På årets festivalturné kan du opleve danske Sekuoia, islandske Good Moon Deer, norske Sea Change og færøske Byrta. 

Idéen bag projektet er at give unge uden for de store byer muligheden for at stifte bekendtskab med den mindre kommercielle, nordiske musik. "Den nordiske musik ligger i høj grad tæt på den danske kulturarv, og touren er en oplagt mulighed for, at unge præsenteres for musik skabt på egne længde- og breddegrader; især i denne tid, hvor kreativiteten i nordisk rytmisk musik er misundelsesværdig høj, og outputtet er ekstremt godt," fortæller arrangørerne.

Sekuoia (billedet), der tidligere har spillet som support for Veto Whomadewho, MØ og Active Child, har senest prydet scenerne i Tyskland samt på dan-ske festivaler som STRØM, Trailerpark, Click og ikke mindst Roskilde Festival.

Good Moon Deer er en duo bestående af Guomundur Ingi Úlfarsson og Ívar Pétur Kjartans-son, som med deres eksperimenterende elektroniske produktioner skaber et univers kombineret af smukke og mareridtsagtige lydbilleder præget af percussion. De har givet en række off venue shows under blandt andet Iceland Airwaves.

Berlinbosatte Sea Change har kun en enkelt officiel udgivelse i ryggen, nemlig den hittende single "Bursting." Sea Change har høstet anerkendelse på sin hjemlige musikscene i Norge, såvel som i Tyskland, hvor hun senest optrådte til Berlin Music Week.

Bag elektropop-doen Byrta finder vi to af Færøernes stærke og musikalske kræfter, Guorio Hansdóttir (tidligere soloartist) og Janus Rasmussen fra Islandske Bloodgroup. I kølvandet på deres selvbetitlede debut gav de en minde-værdig optræden på den færøske G! Festival i 2013, som kvitterede ved at tildele Byrta prisen for "Best Upcoming Band", og bandet blev på stedet booket til årets Iceland Airwaves-festival.

Køb billetter til koncerterne via GAFFA Live. Den komplette tourplan ser således ud: 

DANMARK:

23/1: Værløse, Galaksen

24/1: Ishøj, Ishøj Kultur Café

25/1: Ballerup, Baltoppen LIVE

29/1: Odense, Posten

30/1: Frederiksværk, Gjethuset

31/1: Næstved, Grønnegade Kasernes, Kulturcenter

1/2: Rødovre, Viften

6/2: Birkerød, MantziusLIVE

7/2: Slagelse, Musikhuset

8/2: Helsingør, Toldkammeret

 

FÆRØERNE og ISLAND:

15/2: Torshavn, Norðurlandahúsið í Føroyum (FO)

17/2: Reykjavik, Kex Hostel (IS)

19/2: Akureyri, Græni Hatturinn (IS)

20/2: Reykjavik, Harlem Bar (IS)


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA