x

Macaulay Culkin danner Velvet Underground- og pizza-hyldestband

Macaulay Culkin danner Velvet Underground- og pizza-hyldestband

Det er mange år siden, at han optrådte som den bedårende og kløgtige knægt Kevin McCallister i jule-kultfilmen "Home Alone". Meget vand er løbet gennem åen siden, og den nu 33-årige Macauley Culkin er i dag også kendt for mange andre bedrifter – nogle hældende til den skandaleprægede side. Sammen med sit anti-folk-band, nu navngivet Pizza Underground, har han udgivet en demo, der indeholder singler som "Waiting For The Delivery Man" og "All The Pizza Parties", som en slags parodi på Velvet Underground og deres tekster, skriver The Guardian.

Ud over Culkin, der her krediteres for vokal, percussion og kazoo, består bandet af fire andre musikere fra New Yorks anti-folk-scene: Matt Colbourn, Phoebe Kreutz, Deenah Vollmer og Justin Kilham. Pizza Undergrounds demo er netop udkommet og indeholder perler som blandt andet balladen Cheese Days, en omskrivning af "These Days", hvor der synges:

"I don't do too much toppings these days / [These] days I seem to order cheese, and don't say please, and then I walk away."

Bandet blev faktisk formet allerede i februar 2012 – altså inden Lou Reeds død den 27. oktober i år. De har senest optrådt på Comic Arts Brooklyn og tidligt i november til et Lou Reed hyldestshow på anti-folk-stedet Sidewalk Café. Macaulay Culkins tidligere musikalske referencer tæller optrædener i diverse musikvideoer, inklusive et samarbejde med anti-folk-ikonet Adam Green, der hierarkisk kun befinder sig lige under Kreutz, der af The New Yorker beskrives som anti-folk-genrens hovedfigur.

The Pizza Undergrounds demo er indspillet "live at Macauley Culkin's house" i november i år. Der er endnu ikke blevet lovet noget om et album.

Hør uddrag fra demoen her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA