x

Julekalender: Årets bedste sang ifølge Fallulah

Julekalender: Årets bedste sang ifølge Fallulah

GAFFA har bedt alle de danske nominerede til GAFFA-Prisen om at vælge deres yndlingssang fra 2013. Dem får du her som en julekalender-playliste med en ny sang hver dag og en lille kommentar fra kunstneren om, hvorfor netop den sang er vedkommendes favorit. Vi fortsætter med Fallulah, der var nomineret i kategorien "Årets Danske Kvindelige Kunstner". Prisen blev dog vundet af MØ.

18. Lorde: "Royals"

Fallulah fortæller: – Min yndlingssang fra 2013 er "Royals" af den 17-årige newzealænder Lorde. Det er jo et oplagt valg, eftersom det må være årets største hit, og det er det med god grund, synes jeg. Det første, der fængede mig, da jeg faldt over sangen i sommer, var hendes tekst, som er sindsygt velskrevet, velovervejet og med en forfriskende pointe. Hun synger om den overdrevne dyrkelse af rigdom og berømmelse i vores tids popkultur, og om hvor lidt vi andre dødelige kan relatere til det og på ingen leve op til at føre sådan en livsstil. Hendes lydunivers giver associationer til Lana Del Rey og Kanye West. Førstnævnte i form af hendes sangstil, sidstnævnte på grund af hendes meget rendyrkede minimalistiske produktioner. Hun er en sej lille dame. Jeg er cirka lige så glad for hendes nummer "Biting Down", men jeg må jo kun vælge én yndlingssang i denne omgang. Hvis I har lyst, så tjek det ud som en lille bonus.

Hør sangen nedenfor på Spotify og WiMP sammen med de tidligere bidrag, som du kan læse om her.

GAFFA-Prisen blev uddelt på Bremen Teater torsdag den 5. december. Du kan læse om dækningen på GAFFA.dk, Facebook, Twitter og Instagram.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA