x

Smukfest klar med fem nye navne

Smukfest klar med fem nye navne

Den østjyske festival Smukfest er klar med et ungt britisk talent og fire danske kunstnere til årets fest i Bøgeskoven. Nina Nesbitt, Stine Bramsen, Donkey Roadshow, S!vas og L.I.G.A.. er, hvad arrangørerne har hivet op af hatten i dag.

Nina Nesbitt debuterede sidste mandags med "Peroxide", én plade som GAFFA tildelte fire ud af seks stjerner med ordene: "Uanset hvilken retning produktionen går i, så er det hele tiden den gode pop-melodi, der er omdrejningspunktet. Det er solidt, catchy håndværk, der hæver sig over niveauet i forhold til de fleste lignende debuter. Tilsæt dertil Ninas stemme, der har en lækker, hæs klang, og som både i udtryk og accent minder kraftigt om en ung Ellie Goulding."

Den blot 19-årige sangerinde storhittede med singlen "Stay Out" i april sidste år, og mon ikke denne sang og resten af sangerindens popsange skaber en god tid på årets festival. 

Stine Bramsen er vant til at være i selskab med Alphabeat på scenen, men på Smukfest kommer hun til at stå alene. Det bekymrer dog nok ikke den unge sangerinde, hun har allerede gjort sig bemærket med singlen "Prototypical", der på nuværende tidspunkt har sikret hende en sjetteplads på ugens hitliste

De er bedst kendt som Donkey Sound, men til årets Smukfest udvider de persongalleriet og kalder sig Donkey Roadshow. Pharfar og Fresh-I tager Wafande, Kaka og Dean Thompson med sig, når de skal give koncert til sommer. Forvent et seriøst dancehallshow.

Han er blevet hypet af større kunstnere som Medina, Per Vers og L.O.C., efter han udsendte sin debut-ep "d.a.u.d.a" sidste sommer. Det er S!vas, der er tale om, og han gæster SmukFest til sommer. Vil du rappe med til sommerens koncert, kan du her få et indblik mandens lyrik og ordforråd, idet GAFFA tog en snak med S!vas for nylig. 

L.I.G.A. er én af dem, som GAFFA har udvalgt til "De bliver store i 2014" med begyndelsen: "L.I.G.A er det nye, friske pust. Eller vindstød, rettere. Urban/Popgruppen L.I.G.A laver sange med oprigtige tekster og en energi, som vækker selv den sløveste fra sit vinterhi. Deres første single  Skylder Dig Ik' Noget er et stærkt og energisk popnummer med en snert af Motown og hiphop. En syngende lussing i smittende tempo! Andet hit fra dem i år var Den Første Gang, hvor de har samplet den danske sangskriver Povl Dissing". Trioen er på nuværende tidspunkt på turné med Shaka Loveless som opvarming, men til sommer er det dem, som kommer i det store rampelys.

Foruden dagens tilføjelser kommer blandt andre Pet Shop Boys, Skrillex, deadmau5, Simple Minds, Rasmus Seebach, Nephew, MØ, Marie Key, TopGunn, Ulige Numre, Rasmus Walter, Turboweekend og Kato & Safri Duo, TV-2, Panamah og Shaka Loveless til årets Smukfest.

Smukfest 2014 finder sted fra 6.-10. august med warm up på KærligHeden fra 3.-5. august.

Find billetter via GAFFA Live

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA