x

Conor Oberst kommer til Danmark

Conor Oberst kommer til Danmark

Prinsen af indie-rock, Conor Oberst, gæster Danmark til august og giver hele to koncerter. Både Jylland og Sjælland står for skud, når Bright Eyes-frontmanden kommer forbi. Først spiller han på Train i Aarhus tirsdag den 5. august. Den næste dag, onsdag den 6. august, står Amager Bio i København for skud. 

Conor Oberst er pladeaktuel den 19. maj med sit første reelle album i eget navn siden "Gentleman's Pact" fra 2008. Det nye album hedder "Upside Down Mountain", og Bright Eyes-frontfiguren er allerede klar med den første single, "Hundreds Of Ways", der også vil optræde på en limited edition 7″-udgivelse, som kommer på gaden på den såkaldte Record Store Day den 19. april.

Der har været en del uro om Conor Oberst siden december sidste år, hvor en kvinde på en internetside anklagede sangeren for en voldtægt, der skulle være foregået i 2003. Oberst har siden set sig nødsaget til at sagsøge kvinden, som han beskriver som en bitter fan, for bagvaskelse. 

Conor Oberst, der grundlagde Bright Eyes tilbage i 1995, er en anmerlderrost musiker her på siden. Det selvbetitlede udspil, som udkom i 2008, modtog hele seks ud af seks stjerner fra Mikkel Elbech, som skrev: "Triumf for Bright Eyes-frontmanden på både skramlet, underspillet og helt forrygende udspil." Det seneste udspil "Outer South" blev anmeldt til fem stjerner med ordene: "Oberst selv fortsætter med at plukke perler ud af den tilsyneladende uudtømmelige kreative kilde, hvis spændvidde fortsat er imponerende – fra det smukke og afdæmpede i 'Ten Women' til den bidende protesthymne, 'Roosevelt Room'".

Billetsalget starter fredag den 28. marts klokken 10.00. Billetter kan skaffes via Billetnet.dk og Billetlugen.dk.

Train, Aarhus, tirsdag den 5. august

Amager Bio, København, onsdag den 6. august.

Få en forsmag på Conor Oberst. Hør hans senste single "Hundreds of Ways" her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA