Nyhed

Fra Australien til Danmark: The Necks giver efterårskoncert i Jazzhouse

Nåede du ikke at se The Necks på dette års Roskilde Festival? Så får du chancen igen til efteråret.

Den eksperimenterende jazztrio fra Sydney, The Necks, er efterhånden veteraner udi deres særegne musikform med træk fra minimalisme og krautrock. Og nu kommer de til Danmark – igen. 

Eller var det omvendt? Er The Necks minimalistiske krautrockere med træk fra jazzen? Nok har kritikere fundet musikalske paralleller fra krautrockere som Can og Faust og minimalister som Philip Glass, La Monte Young og Tony Conrad – men det er alt sammen analyseret ud fra kritikerens evige trang til at fastslå en genre, så The Necks pænt og fint kan puttes ned i genrekassen ved siden af eksempelvis Faust. Men denne gruppes virtuose udtryk lader sig ikke definere så let. Derfor er det hurtige svar simpelt: de er deres egne.

Og med en fangruppe, der rummer prominente musikere som Brian Eno og Nick Cave, er det som mejslet i granit – The Nicks er ikke hvilken som helst gruppe. Den grænsesøgende trio med grundfæste i det evigt telepatiske klaverspil blev af Dagbladet Politikens musikredaktør Simon Lund vurderet som en af dette års Roskilde Festivals fem bedste koncerter i artiklen "Simon Lund anbefaler: 5 koncerter, du vil fortryde, at du ikke så på Roskilde Festival", mens Dagbladet Informations anmelder Ralf Christensen ligeledes udnævnte gruppen til et af festivalens højdepunkter med ordene 


- Åndeløst betagende, genre- opløsende, selvdefinerende musik uden klare pejlepunkter – selvom Deres udsendte ikke kan lade være at tænke på Steve Reichs guddommelige systematik i Music For 18 Musicians. Begge dele med en fornemmelse af at se dybt i livets skjulte mønstre og evolutionens drama. Et højdepunkt. 

The Necks tager sig også ganske særligt ud, når de opleves live. Ofte er kompositionerne få, men lange. Således kan én komposition udvikle sig over mangfoldige lydflader og lydudtryk og dermed blive timelang. Og nu indtager The Necks københavnske Jazzhouse for anden gang, til endnu en af de særegne koncerter. Den 9. oktober klokken 20.00 påbegyndes første komposition – og du kan købe din billet igennem GAFFA Live allerede nu ved at klikke her.

Kan du ikke vente helt indtil oktober, med at se The Necks? Så kan du gense selvsammes koncert fra Jazzhouse i 2013 her:

 

ANNONCE