Nyhed

Pædofil rocksanger ikke ude før tid

Forsangeren i Lostprophets, Ian Watkins bad om en kortere dom, men blev afvist

Retten i Wales har afgjort, at den 36-årige tidligere forsanger i det nu opløste rock/metal-band Lostprophets, Ian Watkins, ikke får reduceret sin fængselsstraf for pædofili. Retten anfører sangerens "forfærdelige forbrydelse" som årsag til afvisningen. Det skriver NME.com.

Ian Watkins var ikke selv til stede i retten, men hans forsvarer, Sally O'Neill, sagde, at sangerens straf var "for høj omstændighederne taget i betragtning". Hun mente, at siden Watkins havde erklæret sig skyldig i pædofilianklagerne - der blandt andet inkluderede forsøg på voldtægt af en etårig baby - gjorde, at "skræmmende bevismateriale" ikke skulle vises i retten. Det burde ifølge hende give ham en kortere straf end de 35 år i kachotten, som han blev dømt til i december sidste år.

Dommerne var dog af den opfattelse, at Watins forbrydelse er af sådan en karakter, at han fortjener en lang fængselsstraf.


Ved samme lejlighed anmodede en kvinde, der er dømt i samme sag, om at få reduceret sin dom, der lyder på 17 års i spjældet. Hendes appel blev også skudt ned. Den unavngivne kvinde har ikke fået en lige så lang fængselsstraf, fordi hun var mindreårig, da forbrydelsen blev begået, og hun kan ikke nævnes ved navn, da hun er mor til et af ofrene.

Samme medie har tidligere skrevet, at flere af de tidligere medlemmer i bandet – måske ikke så overraskende – har udtalt, at de aldrig vil have kontakt til Watkins igen. Eks-guitarist Mike Lewis siger, at han har tænkt længe over det, men at han ikke har nogen interesse i at tale med Watkins igen – "aldrig", mens Lee Gaze i et interview fortæller, at han ikke tror, at han vil kunne få de svar, han vil have. 

På baggrund af sagen gik bandet i opløsning tidligere på året. Gruppen nåede at sælge 3,5 millioner album.


To måneder før domsafsigelse skrev bandet disse ord på deres Facebook-profil: "Vi kan ikke længere fortsætte med at lave musik som Lostprophets. Efter at have bearbejdet vores knuste hjerter i næsten et år føler vi os endelig klar til at offentliggøre, at vi i længere tid har tænkt på dette privat. Vi ser frem til den næste fase i vores liv, og vi kan kun håbe på at blive omgivet af mennesker, som er lige så dedikerede og inspirerende, som I har været."

ANNONCE