x

Se James Murphy lave US Open til musik

Se James Murphy lave US Open til musik

Efter at punk-dance-bandet LCD Soundsystem, som James Murphy var forsanger for og hovedkraft i, nu er opløst, har Murphy fået mere tid til at udleve sine andre kreativiteter. Han har prøvet sig af med besynderlige projekter og har nu forsøgt at lave den aktuelle tennisturnering US Open om til musik. I den forbindelse kan de sportsinteresserede glædeligt modtage nyheden om, at danskernes Caroline Wozniacki er tilbage i toppen af tennis og har netop spillet sig i kvartfinalen i turneringen.

Musikeren og producenten Murphy har samarbejdet med IBM og gjort tennisturneringens data til 400 timers musik. Men hvordan? Det spørger Murphy sig selv om i videoen nedenfor. 

Svaret på dette er, at man har brug for en mellemand, som kommer ud af en it-algoritme. Der er dermed ikke tale om en fysisk mellemmand, som genererer musikken, men en computer, der trin for trin udvikler processen. I dette tilfælde gøres klip fra US Open til musik. Processen sker i praksis via koder, og IBM forsøger i samarbejde med Murphy at få tennisslag til at lyde som instrumenter.

I videoen siger Murphy: "Jeg skriver ikke musik, men genererer sandsynligheder".

Ikke nok med at der er lyse fremtidsudsigter for, at Caroline Wozniacki formentlig har spillet sig tilbage i toppen af international tennis, så kan vi måske snart få lov at opleve hende spille i mere end én forstand. Om skrig og serve-es'er fra den unge Caroline Wozniacki bliver til musik, er noget, vi spændt må vente på. Indtil videre kan du se videoen om, hvordan den opfindsomme produktion foregår:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA