x

Hør smagsprøve på nyt Pink Floyd-album

Hør smagsprøve på nyt Pink Floyd-album

Pink Floyd fortalte i sidste måned, at de var på vej med et nyt album, "The Endless River", baseret på ikke tidligere udsendte indspilninger fra 1993, hvor de optog deres hidtil seneste album, "The Division Bell", der udkom i 1994. Nu har de offentliggjort en teaser med 30 sekunders musik fra albummet. Du kan høre musikken nedenfor med David Gilmours karakteristiske guitar helt i front. Bandet har samtidig præciseret, at albummet bliver instrumentalt bortset fra et enkelt nummer, "Louder than Words", der afslutter udgivelsen.

Gruppen afslørede forleden albummets cover, som er blevet projiceret på bygninger i 10 internationale byer, blandt andet en otte meter høj oplyst installation i Londons South Bank-område. Se coveret ovenfor. Bandet alias guitarist og sanger David Gilmour og trommeslager Nick Mason har samtidig fortalt, at albummet udkommer 10. november.

David Gilmour fortæller i en pressemeddelelse:

"'The Endless River' har som startpunkt den musik, der kom fra "Division Bell"-indspilningerne i 1993. Vi har lyttet til over 20 timer med os tre, der spiller (Gilmour, Mason og keyboardspiller Rick Wright, der døde i 2008, red.), og udvalgt den musik, som vi ønskede at arbejde med til det nye album. I løbet af de sidste år har vi tilføjet nye dele, genindspillet andre og i det hele taget anvendt studieteknologi for at lave et Pink Floyd-album for det 21. århundrede. Når Ricker væk, og dermed muligheden for nogensinde at kunne gøre det igen, føles det rigtigt, at disse genbesøgte og genarbejdede sange skal være tilgængelig som en del af vores repertoire."

Nick Mason tilføjer:

"'The Endless River' er en hyldest til Rick. Jeg synes, at denne plade er en god måde at anerkende meget af, hvad han gør, og hvordan hans spil var en del af hjertet af Pink Floyds lyd. At lytte til optagelserne mindede mig virkelig om, hvilken særlig musiker han var."

Albummet udkommer på pladeselskabet Parlophone den 10. november og er produceret af David Gilmour, Phil Manzanera (Roxy Music med flere), Youth (Killing Joke med flere) og Andy Jackson (tidligere tekniker for Pink Floyd). Albummet er som nævnt primært instrumentalt med et enkelt nummer med vokal, "Louder Than Words", med en nyskrevet tekst af Polly Samson.

Coverbilledet, som du kan se ovenfor, er designet af den 18-årige egyptiske kunstner Ahmed Emad Eldin og bearbejdet af det engelske designfirma Stylorouge. Sidste år døde Pink Floyds mest kendte coverdesigner, Storm Thorgerson fra firmaet Hipgnosis – manden, der blandt andet skabte det ikoniske "Dark Side of the Moon"-cover med prismet i 1973. Thorgersons gamle partner fra Hipgnosis, Aubrey "Po" Powell, fik opgaven med at finde et billede, der kunne løfte arven fra Thorgerson, og valgte altså Eldins.

Albummet udkommer som cd, dobbelt vinyl, deluxe-cd + dvd-pakke og deluxe-cd + Blu-Ray-pakke.

Pink Floyds gamle sanger og bassist Roger Waters har ikke været involveret i det nye album, da han forlod bandet i 1985, altså adskillige år før indspilningerne. Den oprindelige lineup, minus guitarist og sanger Syd Barrett, der forlod bandet i 1968, blev gendannet til Live 8-koncerten i London i 2005, hvor de spillede fire numre. I 2006 døde Syd Barrett efter mange år uden for offentligheden.

"The Endless River" bliver Pink Floyds 15. studiealbum fra og med debuten "The Piper at the Gates of Dawn" fra 1967.

Tracklisten er som følger:

'Things Left Unsaid'

'It's What We Do'

'Ebb And Flow'

'Sum'
'Skins'

'Unsung'

'Anisina'

'The Lost Art Of Conversation'

'On Noodle Street'

'Night Light'
'Allons-y (1)'

'Autumn'68'
'Allons-y (2)'

'Talkin' Hawkin'*

'Calling'

'Eyes To Pearls'

'Surfacing'

'Louder Than Words'

Hør 30 sekunder fra "The Endless River":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA