x

Se Ryan Adams spille Bryan Adams

Se Ryan Adams spille Bryan Adams

I en længere årrække har den amerikanske singer-songwriter Ryan Adams taget kraftig afstand til sin musikalske kollega og noget nær navnebror Bryan Adams. Det ændrede sig dog forleden til en koncert i Santa Barbara, hvor han gik Bryan Adams i bedene med en coverversion af dennes klassiker "Run To You". Det skriver NME. Se videoen her forneden - og beslut dig for om, hvorvidt du er en Ryan eller en Bryan.

Det har ikke altid været en dans på roser for Ryan Adams at have et navn så tæt beslægtet med den canadiske hitmager. Under en koncert i 2002 med sit tidligere band, Whiskytown, nægtede Ryan Adams pure at fortsætte koncerten, før en "humoristisk" publikummer, der blev ved med at råbe på Bryan Adams' "Summer of '69", havde forladt salen. 

I 2008 var han også ude med riven, da han skrev i sin blog "Facts About Me":

- Bryan Adams er ikke en alvorlig kunstner. Hans sange har en "indforstået målgruppe" stemplet på dem, og faktisk er han bare generelt temmelig pinlig. Han er også en røvringe fotograf.

Ryan Adams har dog senere løsnet lidt op for galden og ladet sig formilde. For nylig tilkendegav han i et interview med The Globe And Mail, at Bryan Adams har været en stor indflydelse på hans egen karriere. Og nu må man da sige, at han lader kærligheden strømme frit med sit seneste cover.

Den ellers så produktive amerikaner har i de senere år været stille grundet sygdom. En livstilsændring har dog sat ham på ret køl igen, og Ryan Adams udgav sit seneste, selvbetitlede album, i begyndelsen af september. NME skrev i deres anmeldelse, at det var det tætteste, han havde været på at lyde som Bryan Adams, og GAFFAs Lars Löbner Jeppesen kvitterede med fire stjerner, mens han placerede albummet iblandt Adams' store produktion: "Skal der drages paralleller til Adams somme tider imponerende bagkatalog, ligger dette selvbetitlede album et sted imellem Love is Hell og Rock N' Roll, dog uden helt at være lige så traurig som førstnævnte eller lige så coket som sidstnævnte."

Som en ekstra bonusoplysning kan i øvrigt nævnes, at  de to musikere - mærkværdigt nok! - også deler samme fødselsdagsdato. Se det fanfilmede klip med Ryan Adams, der spiller "Run To You" her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA