x

Timbaland samarbejder med Nephew

Timbaland samarbejder med Nephew

I forbindelse med årets MTV-prisuddelingsfest, der som bekendt blev afviklet i København i november sidste år, udtalte den amerikanske producer Timbaland, at hvis han skulle pege på et interessant og samarbejdspotentielt europæisk orkester, så skulle det være danske Nephew. I første omgang kunne man fristes til at tro, at der var tale om en venlig gestus til værtsnationens platin-erobrende hjertebørn, skønt Nephew ikke selv var repræsenteret til arrangementet. Men siden de venligstemte ord på den røde MTV-løber er komplimentet til Nephew blevet til en konkret samarbejdsinvitation:

- Timbaland havde tilfældigvis set video til "Igen & Igen &" en nat på sit hotel i København, og han havde begejstret ringet til sin manager og sagt, at han rigtig gerne ville møde bandet fra videoen, fortæller Nephews taktfaste trommeslager Søren Arnholt til GAFFA.dk. Guitarist Kristian Riis tilføjer:
- Timbaland er efterfølgende blevet ret hooked på Nephew. Han kan godt lide vores sange, den sproglige fusion og vores produktioner, hvilket jo også er en stor applaus til vores producer Carsten Heller. Simon og jeg holdt for nylig et telefonmøde med ham, hvor han gav sig til at synge "En Wannabe Darth Vader" for os. Det er helt surrealistisk!

I kølvandet på prisoverækkelsesfesten og henvendelsen fra Timbalands management tog Nephews pladeselskab Copenhagen Records en tur til USA for at snakke samarbejdsperspektiver. Omkring årsskiftet fik Timbaland så tilsendt lydsporene til tre numre fra nevøernes hånd; "En Wannabe Darth Vader", "Igen & Igen &" og "Hospital".

Det er stadig ikke helt afklaret, hvilken karakter samarbejdet får. Det vil de kommende måneder vise:

- Vi ved stadig ikke 100 procent sikkert, om nogle af vores bidrag ender på hans album. Vi skal være enige om, at det fungerer, fastslår Kristian Riis.

Producer-guldkalven er pladeaktuel til foråret. Blandt gæsterne på Timbalands kommende soloalbum, der bærer titlen "Timbaland Presents Shock Value", kan nævnes hiphop-kendisser som Missy Elliott, Dr. Dre, 50 Cent og Jay-Z, populærartister som Nelly Furtado, Justin Timberlake og Elton John samt rocknavnene She Wants Revenge, The Hives og Chris Martin (Coldplay, red.). Ja, og så altså Nephew, hvis alting flasker sig:

- Om vi ender på albummet eller ej, så er vi virkelig stolte over, at Timbaland er faldet for vores musik. Det bestyrker os i vores egen fornemmelse af at være i besiddelse af et originalt musikalsk udtryk, udtaler Simon Kvamm.

Nephew.dk


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA