x

Jokeren klar med titel og release-dato

Jokeren klar med titel og release-dato

I næste måned udkommer Jokerens første soloalbum siden "Den Tørstige Digter" fra 2009. Albummet har fået titlen "Dansker" og er på gaden den 17. november. Om albummet fortæller Jokeren:

"Mange har været i tvivl om, om jeg nogensinde ville lave en plade igen. Det er helt tosset. Jeg har slet ikke været væk. Jeg har været i gang med musik hele tiden", siger han og afviser idéen om, at rap kun er noget for "de unge".

"Bliver man for gammel til at rappe? Nej! De andre fra min generation er stoppet, så jeg er en permanent prøveklud. Jeg vil hele tiden lave ny musik. Jeg vil ikke nøjes med at stå og spille "Spændt Op Til Lir" på en blokvogn resten af livet".

Cover-billedet, som vi har benyttet til denne nyhed, er tegnet af New York-kunstneren Jean-Pierre Roy og forestiller Jokeren på vej ud af vandet i Københavns havn med retning mod byen. Tegningen spiller op til titelsangen "Dansker", hvor sammensætningen af det moderne Danmark skæres ud. Jokeren peger på alle de ting, der gennem tiden er kommet til Danmark udefra og har beriget landet. Fra kaffe og yoga til hiphop, øl og kebab og mere til.

"Danmark er et multikulturelt samfund, og det er ingen ny ting. Vi er en del af verden og var det, længe før nationalstaten opstod," siger han om baggrunden for titelsangen. "Jeg er dansker med det hele i mig, og det er alle danskeres flag, jeg holder i hånden".

Se videoen til førstesinglen "Normalt" sammen med Murro her.

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA