x

Hør de ti mest populære Halloween-sange

Hør de ti mest populære Halloween-sange

Vi nærmer os Halloween, som egentlig er et amerikansk fænomen, men højtiden er blevet mere udbredt i Danmark i de senere år. I den anledning har Spotify lavet en top ti-liste over de mest populære uhyggelige sange i Danmark. Og måske er det ikke den store overraskelse, at Michael Jackson ligger nummer et med nummeret "Thriller".

Spotify har undersøgt mere end 600.000 spillelister med Halloween-tema. Det kendte nummer "Thriller" fra albummet af samme navn fra år 1982 er det mest hørte i Danmark, og man forstår godt, at nummeret har toppet netop denne liste – set ud fra tekstens skræmmende form. Blandt andet starter første vers:

"It's close to midnight and something evil's lurking in the dark. Under the moonlight you see a sight that almost stops your heart."

Musikvideoen til "Thriller" er også spækket med monster-transformationer, fuldmåne, skrig og gys. Du kan se den sidst i nyheden.

På listen finder man også Disney-figurer og Marilyn Manson med to versioner af det samme nummer "This is Halloween". Sangen er i sin oprindelse skrevet i 1993 af den amerikanske musiker og filminstruktør Danny Elfman til filmen "The Nightmare Before Christmas". Danny Elfman har i øvrigt medvirket på kendte film som "Good Will Hunting ", "Alice i Eventyrland" og "Men in Black".

På en femteplads på Halloween-top ti-listen er nummeret "Ghostbusters" fra filmen af samme navn, efterfulgt af  "Somebody's Watching Me" med Rockwell fra 1984.

Som tidligere nævnt er der en stigende interesse for Halloween-højtiden i Danmark. Det kommer blandt andet til udtryk ved antallet af spillelister inden for temaet, som stiger årligt med 117 procent på globalt plan ifølge Spotify.

Se top ti listen over de mest hørte Halloween-sange her:

  1. Thriller med Michael Jackson
  2. This is Halloween med Disney-figurer
  3. This is Halloween med Marilyn Manson
  4. Monster Mash (genindspilning) med Bobby "Boris" Pickett
  5. Ghostbusters med Ray Parker, Jr.
  6. Psycho – Scary Halloween Sound Effects
  7. Somebody's Watching Me med Rockwell
  8. (Don't Fear) The Reaper med Blue Oyster Cult
  9. Bark at the Moon med Ozzy Osbourne
  10. I Want Candy med Bow Wow Wow

Du kan høre hele listen nedenfor:

 

Som lovet kan du se musikvideoen til vinder-hittet "Thriller" på Halloween-listen og lade op til gys:

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA