x

Så meget har Taylor Swift solgt efter Spotify-boykot

Så meget har Taylor Swift solgt efter Spotify-boykot

Taylor Swifts nye album "1989" har væltet alle konkurrenter af pinden i forbindelse med albumsalg. Sangerinden kan nemlig bryste sig af at være den første kunstner, der har solgt mere end 1 million album i USA i 2014. Superstjernen solgte faktisk næsten 1,3 millioner eksemplarer af "1989" i albummets første uge efter frigivelsen.

Ikke nok med at albummet har opnået rekordsalg i 2014, så har hendes nye single "Blank Space" solgt hele 155.000 eksemplarer og har overtaget førstepladsen på Billboards Digital Songs-liste. På listen har Taylor Swift sparket Meghan Trainors kæmpehit "All About That Bass" væk fra kongetronen.

Taylor Swift har altså fanget sit publikum i et fast tag, hvilket bevirker, at hun salgsmæssigt fejer alle konkurrenter til side. GAFFAs anmelder Malena Salvado deler til nogen grad fansenes begejstring, da hun giver "1989" fire stjerner. Hun beskriver Taylor Swift og albummet således: "Ingen tvivl om, at vi med Taylor Swift har at gøre med en maskine, hvor alting spiller og knapperne står, som de skal. Det er det, der har gjort Swift til den stjerne, hun er i dag, og det er også inden for disse rammer, hendes femte studiealbum, 1989, er skabt. Alt – sangene, fremførelsen, produktionerne – er lyden af en velfungerende multinational musikvirksomhed, og helt ærligt er det svært at komme indenfor dørene af dette domicil og lokalisere brodne kar."

Taylor Swift-maskinen buldrer unægteligt ud gennem verdenslandskabet, og om man kan lide det eller ej, gør den amerikanske sangerinde et eller andet helt, helt rigtigt. Måske er det hendes boykot af Spotify, der har haft en positiv effekt på pladesalget, men 1,287 millioner solgte eksemplarer tegner i hvert fald et tydeligt billede. Taylor Swift er en supermaskine. Eller stjerne...

Hør Taylor Swift med hittet "Shake It Off" herunder.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA