x

Spids Nøgenhat: Rock fylder meget lidt til DMA

Spids Nøgenhat: Rock fylder meget lidt til DMA

Se masser af billeder fra showet her

Se billeder af alle de festklædte gæster på den røde løber her

Sidste år løb Marie Key og Quadron med størstedelen af de gyldne statuetter. I år lå MØ i front med hele syv nomineringer, stærkt efterfulgt af S!vas med seks nomineringer, og selvfølgelig hele Danmarks Rasmus Seebach og Christopher med hver fem nomineringer. Derudover var navne som The Minds of 99, Spids Nøgenhat og Ukendt Kunstner også at finde blandt de nominerede til de i alt 17 priser.

 

Overvældet popprinsesse

Storvinderen i aften var MØ, der kunne tage hjem med fire statuetter, og som altid artikulerer med en masse "fantastisk", "fuck" og ydmygt rysten på hovedet:

- Det er så surrealistisk, det er bare helt fantastisk, jeg har fået fire priser, og jeg ville være glad, hvis jeg bare havde fået en, det er virkelig stort. Og der er så mange, jeg føler jeg skulle have takket, som jeg ikke fik takket!

Det bliver ikke til flere kommentarer fra MØ, da der skal poseres med de fire bronzestatuetter på Forums trapper foran scenen. Men så mange ord er måske hellere ikke nødvendige - glæden skinner i hvert fald igennem hos Danmarks nykronede poprinsesse, der på et par år er gået fra Odenses punkscene til at optræde med prominente stjerner i udlandet som Diplo og Iggy Azalea.

 

Glad popprins

Aftenens ene nummer to var Christopher, der kunne løbe med to priser. Og det er da også en glad sanger, pressen møder i VIP-loungen efter showet:

- Sådan nogle priser her, der tør man hverken tro eller håbe på noget, det er sådan noget der sker, hvis det sker.

Der var to takketaler, der skulle holdes, men det er ikke noget, Christopher forbereder sig på:

- Jeg har altid troet på, at det der med at forberede en tale derhjemme, det bringer uheld. Jeg håber ikke, det skinende igennem, da jeg stod deroppe.

På trods af enorm succes herhjemme har han ingen planer om at udfordre det store udland i den nærmeste fremtid:

- Jeg synes, Danmark er en kæmpe mundfuld, og bare det at være på Danmarksturne og spille så meget, som jeg har gjort hen over sommeren, og som jeg gør lige nu, det er en kæmpe mundfuld. Men selvfølgelig et skridt ad gangen, og jeg håber og tror da på, at jeg på et eller andet tidspunkt kan det bevæge sig ud over landets grænser.

Mens Christopher står og snakker med mikrofoner og diktafoner, står pigerne mast op af hegnet mellem VIP og salen, mens de håber på et billede eller en autograf fra Danmarks pigecharmør #1. Og det er noget, Christopher kan li':

- Det er jo fantastisk at mærke de pigers reaktioner, og det er Danmarks bedste fans, for hver gang der skal stemmes eller købes billetter, og hver gang der er udsolgte shows, så er det deres skyld. Og man kan høre det i aften også, og det smitter så meget af, det er fantastisk.

 

Aftenens sorte (langskæggede) får

Syregruppen med det særegne navn Spids Nøgenhat fik tidligere på aftenen en pris til branchemiddagen. Men til selve showet løb de også med Årets Livenavn, som mange nok havde forudset ville gå til MØ. GAFFA fangede forsanger Guf Lorenzen:

- Vi er overraskede over at få liveprisen, for vi tænkte jo, at vi bare skulle have den der Årets Rockalbum, så vi troede bare, vi skulle være med til at feste. Det var også derfor, vi tænkte, at Anders Grøn (fra bandet, red.) skulle sige tak, for alle elsker ham, og han er veltalende og forholdsvist nede på jorden, men så er han så den fuldeste.

Som kommentar til spørgsmålet om, hvad bandet synes om, at en pris som Årets Rockalbum gives til en middag før og ikke under showet, svarer Guf:

- Det er jo meget symptomatisk, at vi får vores første pris før showet sammen med Årets Jazz, eller hvad det nu var. Det siger noget om, hvor lidt rock fylder her i det her show, også fordi du kan se, at de eneste af de ti der optræder (der spiller rock, red.), det er D-A-D. Vi er dem, der legitimerer junglen.

Se den samlede vinderliste her

Se masser af billeder fra showet her

Se billeder af alle de festklædte gæster på den røde løber her

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA