x

Hør Hej Matematiks nye single med Jesper Binzer

Hør Hej Matematiks nye single med Jesper Binzer

Hej Matematik alias Søren Rasted (Aqua) og hans nevø Nicolaj Rasted har netop udgivet singlen "Ik Ordinær". Den nye single er den første af en lang række udgivelser fra Hej Matematik det næste halve år. Du kan høre den nye single nederst på siden.

Kimen til "Ik Ordinær" blev lagt for et halvt år siden med afsæt i Billy Idols 30 år gamle hit "Rebel Yell". Det skulle dog vise sig ikke at være helt så let at følge den oprindelige ide til dørs, som duoen håbede.

"Vi brugte rigtig lang tid på at få hul igennem til Billy Idol og hans pladeselskab for at få tilladelse til at sample "Rebel Yell" og bruge det til "Ik Ordinær". Vi var klar på at give ham 100 procent af rettighederne, og jeg ville sågar være gået så langt som til at affarve mit hår igen for at lokke ham med," fortæller Søren Rasted.

Der kom dog aldrig et positivt svar, og Nicolaj og Søren kom frem til erkendelsen, at det gamle idol ikke var helt så nødvendigt for sangen, som de først gik og troede. De gik i gang med plan B.

– Så vi ringede til Jesper Binzer fra D-A-D, og han var helt klar på at arbejde sammen med os, efter han havde hørt sangen. Han var vildt effektiv i studiet, og vi fik optagelserne i kassen på et par timer. Da vi sendte det endelige mix til ham, og ikke hørte fra ham lige med det samme, var vi lidt nervøse for, at han ikke kunne lide det og ville trække sig. Det viste sig dog bare, at han først lige skulle have godkendt sangen af familien, så da han skrev til os dagen efter, var det med thumbs-up fra hele Binzer-familien."

Teksten til "Ik Ordinær" er som udgangspunkt en øjebliksbeskrivelse af en forlovelsesfest. Søren fortæller:

– Vi havde siddet hele eftermiddagen og arbejdet på musikken, og jeg havde nær svedt ud, at jeg skulle til fest. Heldigvis havde jeg en skjorte og en jakke hængende i studiet og skyndte mig at hoppe på cyklen ind til forlovelsesfesten. Musikken rumsterede stadig i hovedet på mig, så jeg begyndte at skrive betragtninger ned fra festen. Der var for eksempel en fyr med Tournesol-hår, og ham, der skulle giftes var lidt som Lucky Luke i et rodeo. Du ved, typen der ikke kan gøre noget forkert. Og den vordende brud var über-cool og alt andet end ordinær.

Nicolaj ser dog teksten som mere universel og forklarer: "Selvom sangen handler om en fest, så ser jeg også en hyldest af menneskers mange forskelligheder. En hyldest til ikke bare at følge strømmen, men at være sin helt egen. Det ordinære er kedeligt."

"Ik Ordinær" er første del af det nye Hej Matematik-kapitel, der byder på endnu en ny single, inden en ep udkommer i starten af 2015. Derefter følger endnu en single og til sidst ep nummer to. Alt dette indenfor det næste halve år. Hej Matematik har tidligere udgivet albummene "Vi Burde Ses Noget Mere" i 2008 og "Alt Går Op i 6" fra 2010.

Du kan høre det nye uspil fra Hej Matematik lige her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA