x

Spain til Danmark

Spain til Danmark

90'er-slowcore-bandet Spain gæster Danmark til marts, hvor de giver to koncerter i henholdsvis Aarhus og København. Første koncert finder sted tirsdag den 3. marts Atlas i Aarhus, og fredag den 6. marts står Beta i København for skud.

Spain blev dannet i Los Angeles i 1993 af Josh Haden, søn af den nu afdøde jazzbasist Charlie Haden, der den dag i dag fortsat er bandets absolutte primus motor. Bandet albumdebuterede i 1995 med "The Blue Moods Of Spain", der havde betydelig gennemslagskraft ikke mindst takket være nummeret "Spiritual", som siden er blevet fortolket adskillige gange – blandt andre af selveste Johnny Cash.

Siden fulgte yderligere et par plader i 1999 og 2001, inden der for en rum tid blev godt og grundigt stille om bandet. Først i 2007 skete der atter ting og sager, da Haden gendannede gruppen med nye medlemmer ombord, men det var ikke før 2012, at der landede nyt materiale fra bandet, da gruppens fjerde album, "The Soul Of Spain", så dagens lys. Siden da har Spain imidlertid vist sig fra deres mest produktive side nogensinde, idet bandet foruden et live-album i 2013 udgav endnu et studiealbum i form af "Sargent Place" i 2014.

I 2012 gæstede Spain VoxHall, hvor GAFFAs Bjarke Kirkegaard Nielsen stod på pletten. Han gav det introverte band fem udadvendte stjerner og skrev: "Spains musik kan bedst beskrives som musik, man kan lukke øjnene til uden at falde i søvn, eller som en kop varm suppe på en vinterdag. Det føles bare godt."

Billetter er i salg og kan skaffes via Fonden Voxhall og Billetlugen.dk


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA