x

Dave Grohl optræder ikke i ny Cobain-dokumentar

Dave Grohl optræder ikke i ny Cobain-dokumentar

Den meget omtalte dokumentar om den hedengangne Nirvana-frontmand Kurt Cobain kommer mod forventning ikke til at inkludere tidligere trommeslager og nuværende Foo Fighters-frontmand Dave Grohl.

Den HBO-producerede dokumentar "Montage Of Heck" premierede forleden på den amerikanske Sundance Film Festival, hvor enken Courtney Love og datteren Frances Bean Cobain var til stede.

Dave Grohl blev interviewet til filmen "Montage Of Heck" tidligere denne måned, men i og med at filmen allerede var færdigredigeret på daværende tidspunkt, betyder det altså, at interviewet ikke kunne nå at komme med i den nuværende redigerede udgave.

Instruktør Brett Morgen udtaler til Billboard, at "vi havde allerede et fastlåst print af filmen, og ti dage til at genredigere filmen er desværre ikke tid nok". Morgen tilføjer i relation til den færdigredigerede udgave, at "det er sådan, filmen skal se ud – jeg har aldrig ønsket at have en masse mennesker med i filmen".

Grohls deltagelse i filmen er dog ikke helt udelukket i en senere udgave, dog bliver det nok i mindre grad end oprindeligt antaget. Morgen udtaler dermed, hvordan han "håber at se en udgave (med Grohl interviewet) på et tidspunkt."

"Montage Of Heck" er den første fuldautoriserede dokumentar om Kurt Cobain, hvilket sågar har gjort datteren Frances Bean Cobain til executive producer. Filmen inkluderer blandt andet ikke-tidligere-udgivet musik og levende billeder, hvor noget består af Cobain-familiens hjemmeoptagelser, samt interviews fra Cobains familie og nære venner.

Dokumentarens første stillbillede er desuden blevet offentliggjort i forbindelse med filmens præmiere på Sundace Film Festival. Billedet kan ses herunder.

Filmen bliver ydermere efterfulgt af en bogudgivelse, som vil dykke ned i materialet fra filmen. Bogen vil blandt andet inkludere eksklusive interviews, forskellige animationstegninger af Kurt Cobain selv samt sjældne billeder fra Cobains personlige arkiv.

Titlen "Montage Of Heck" kommer desuden af navnet på et af Kurt Cobains mixtapes, der så dagens lys online sidste år, og som blandt andet inkluderer musik fra The Beatles, Iron Maiden, The Monkees, Black Sabbath og The Jackson Five.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA