x

Her er Broken Twins fem live-favoritter

Her er Broken Twins fem live-favoritter

20. og 21. februar kan Broken Twin alias Majke Voss Romme – nybagt modtager af to Steppeulve som årets vokalist og årets håb – to koncerter i henholdsvis Atlas i Aarhus og Koncerthuset i København. Vi varmer op til koncerterne ved at bede Broken Twin vise fem klip med fem koncertoptagelser, hun virkelig er begejstret for. Allerførst skal vi dog lige høre Broken Twin med "Glimpse of a Time":

 

 

Og nu til Broken Twin:

Måske ikke mine favorit-live-optrædender nogensinde - det er lidt svært sådan lige finde frem på YouTube - men her er fem styk, jeg godt kan lide:

Odetta – Waterboy

Det her klip slår benene væk under mig. Hendes intensitet, styrke og nærvær er frygtindgydende, nærmest intimiderende. Jeg får kuldegysninger, når jeg ser det.

Björk – Human Behaviour

Jeg elsker at se Björk optræde. Når hun danser, får jeg lyst til at danse. Når hun skriger, får jeg lyst til at skrige. Det virker ubesværet og oprigtigt, og det smitter.  

Neil Young – Needle and the Damage Done

Det her er simpelt og tryllebindende. Meget intimt og direkte – sangen står ligesom bare, som den er. Og det er nok.  

Billy Holiday – Strange Fruit 

Det gør næsten ondt at se den her optræden med Billy Holiday. Der er en ekstrem sårbarhed, inderlighed og indlevelse. Det er meget nøgent, og det er meget inspirerende og rørende, synes jeg.

Joni Mitchell - Both Sides Now

Jeg elsker, at Jonis stemme er blevet dybere med alderen, og jeg synes kun, det klæder en sang som "Both Sides Now" at høre hende synge den så mange år efter, den blev skrevet. Det er måske lidt flødet med alle strygerne, men det er også smukt, og det rører mig.

Find billetter til Broken Twins koncerter via GAFFA Live


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA