x

Hør nyt track fra Kendrick Lamar

Hør nyt track fra Kendrick Lamar

Kendrick Lamar er den 23. marts klar med "To Pimp A Butterfly", opfølgeren til "good kid, m.A.A.d. city" fra 2012. Han har nu løftet sløret for endnu et track, "King Kunta", fra udspillet. Du kan høre den ved at følge linket til Pitchfork her forneden.

Man kan mildest talt godt kalde "King Kunta" for et funky track - outroen er 20 sekunders gentagelse af sætningen "We want the funk!". Det er dog ikke helt den samme bombastiske stil, som Lamar ellers åbnede med på "The Blacker The Berry", men det lover stadig godt for det kommende udspil. 

Nogle husker måske Alex Haleys værk "Rødder" fra 1976 - den blev filmatiseret i 1977 og er også sendt i dansk tv op til flere gange. Den omhandler Haleys familiehistorie, begyndende med hans forfader Kunta Kinte, der i 1767 blev kidnappet af hvide slavehandlere i sit hjemland Gambia og fragtet til USA, hvor han blev solgt til at arbejde på en af sydstaternes mange plantager. I et forsøg på at undslippe blev Kinte fanget og fik sin højre fod skåret af. 

Med det i mente giver det større pondus, når Lamar rapper: "Everybody wanna cut the legs off him." Identifikationen med Kinte - og ophøjelsen af ham til konge - bliver et stærkt billede, fordi den iscenesætter Lamars eget liv i relation til et grumt kapitel i amerikansk historie. 

Artworket til "To Pimp A Butterfly" blev offentliggjort i onsdags. Du kan se det her. Du kan også se den samlede trackliste for albummet helt forneden.

GAFFAs musikanmelder Maria Therese Seefeldt Stæhr gav i 2012 "good kid, m.A.A.d. city" fem ud af seks stjerner og konkluderede meget nøgternt: "Lamar har lavet et rigtig godt album."

Hør "King Kunta" her. 

Trackliste: "To Pimp A Butterfly" 

'Wesley's Theory'
'For Free? (Interlude)'
'King Kunta'
'Institutionalized'
'These Walls'
'U'
'Alright'
'For Sale? (Interlude)'
'Momma'
'Hood Politics'
'How Much A Dollar Cost'
'Complexion'
'The Blacker The Berry'
'You Ain't Gotta Lie (Momma Said)'
'i'
'Mortal Man'


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA