x

Lily Allen disser Tidal og musikindustrien

Lily Allen disser Tidal og musikindustrien

Siden Jay-Z med venner i sidste uge lancerede streamingtjenesten Tidal, har der lydt kritik fra flere fronter. Mange har også moret sig over lanceringsvideoen, hvor de stenrige superstjerner taler om tjenesten i ordvalg som "ny start", "revolution" og "nye verdener, der åbnes". 

Sangerinden Lily Allen tager nu også bladet fra munden og slutter sig til kritikerne. På sin Twitter-profil har hun spurgt sig selv, om tjenesten ikke kommer til at skabe øget trafik til piratsider:

"Jeg er bange for, at Tidal kommer at indebære et skridt tilbage for nye artister. At gøre superstjerners materiale eksklusivt på noget, der endda er en betalingstjeneste... jeg er bange for, at folk kommer til at søge tilbage til piratsider."

Hun kommenterer også Tidals lossless-tjeneste, som tilbyder højere lydkvalitet for en større sum penge:

"(...) medmindre Tidal begynder at sende højkvalitets-høretelefoner til alle, så er det der kvalitets-aspekt ret meningsløst."

Afslutningsvist kritiserer hun også musikindustrien som samlet endhed: 

"Jeg giver virkelig ikke en fuck for musikindustrien, eller jo, der findes et par enkelte gode spillere iblandt, og jeg er taknemmelig over for dem, der hjalp mig med at udvikle mig som kunstner." 

Nogle af de artister, der er en del af Tidal, er Rihanna, Madonna, Beyoncé, Kanye West og Daft Punk. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA