x

MGP-ungerne får deres revanche på hitlisten

MGP-ungerne får deres revanche på hitlisten

To uger. Det var, hvad det kunne blive til for veteranen Mark Knopfler. MGP-ungerne har nemlig endnu engang overtaget hitlistens førsteplads, så Mark Knopfler har god grund til at finde guitaren frem og spille et sørgeligt nummer. 

Ugens albumhitliste er domineret af oprykninger, hvor Ed Sheeran, Sam Smith, Djämes Braun, TV-2 og Ariana Grande alle er rykket op på listen, og så er der to debutanter at finde i top-10: Turboweekend med "Share My Thunder" og Mellemfingamuzik med "Militant Mentalitet". Maroon 5 var ellers dømt ude i sidste uge, men er nu igen at finde i top-10 med en tiendeplads.

Det er knap en lille måned siden, at Kendrick Lamar imponerede GAFFAs anmelder og læsere med "To Pimp A Butterfly", men noget tyder på, at hypen er for nedadgående. Han er nemlig styrdykket med ti pladser og er ikke længere at finde i top 10. Van Morrisons "Duets: Re-working the catalogue" har dog taget et større dyk og er i denne uge at finde på en 19. plads.  

Ugens track top 10 er i denne uge plaget nedrykninger, hvor næsten halvdelen af top 10 er rykket ned på listen. "Fourfiveseconds" af Rihanna, Kanye West og Paul McCartney har mistet sin førsteplads. En måned blev det til på toppen. Major Lazer ft. MØ og DJ Snake har indtaget førstepladsen med tracket "Lean On", efter at have modnet en uge på andenpladsen.

X-Factor-duoen Citybois debuterede på hitlisten i sidste uge, hvor de solede sig på fjerdepladsen, men i denne uge må de dog tage sig til takke med en syvendeplads, som Kygo ellers besad. Kygo tager dermed pladsen fra Mark Ronson og Bruno Mars, der hænger med røven i vandskorpen på en tiendeplads. Til gengæld debuterer Cisilia nu på top 10 efter at have rykket op på en niendeplads. Alfons' Ganjaman har mistet pusten og er røget ud af top 10.

Klik ind og se hitlisterne


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA