25-årig svensker sagsøgt for salg af stjålet, uudgivet musik

25-årig svensker sagsøgt for salg af stjålet, uudgivet musik

En 25-årig ung mand fra det veslige Sverige bliver i dag stillet for retten i en noget usædvanlig sag. Han er nemlig blevet sagsøgt af pladeselskaberne Universal Music, Sony Music og Warner Brothers, efter at FBI har bevist, at han skulle have solgt stjålen musik for 100.000 svenske kroner. Det bekræfter anklager Fredrik Ingblad:

"De har haft kontakt med en person i det vestlige Sverige, og de har uddrag fra forskellige chats, samt et overblik over alle indskuddene til personens konto. Så vi ved, at han har modtaget penge for musikken," siger han til Sveriges Radio.

Ifølge anklagemyndigheden tæller den stjålne musik sange fra en række amerikanske kunstnere, heriblandt Mary J. Blige, Nicki Minaj og Chris Brown. Manden vil dog kun blive sigtet for at have solgt musikken, men det er i sig selv meget alvorligt, da musikken endnu ikke er udgivet:

"Generelt medfører dette en større en skade, for en kunstner tjener de fleste penge i en meget kort periode efter udgivelsen af sangen eller albummet", fortæller Fredrik Ingblad.

Det kan dog i første omgang blive svært for anklagemyndigheden at få manden dømt, da en stor del af bevismaterialet er fremskaffet af FBI selv, der under dække har kontaktet den sigtede og købt musikken af ham. Denne metode er forsvarsadvokaten, Jan Elgmark, meget skeptisk overfor:

"Sådanne beviser mener vi er fremprovokeret, og det er ikke tilladt i Sverige."

Anklagemyndigheden er dog ikke enig i forsvarsadvokaten, og mener, at den sigtede ikke blev lokket til at sælge den stjålne musik:

"Jeg mener, at manden har haft sangene, og at han stadig ville foretage salget. Så jeg mener ikke, at politiet har fremprovokeret den kriminelle aktivitet, og så er der ikke tale om en provokerende handling i den forstand, men det er et spørgsmål, som retten må undersøge", afslutter Fredrik Ingblad.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA