x

Lyt: Kwamie Liv samarbejder med Twin Peaks-komponist på soundtrack

Lyt: Kwamie Liv samarbejder med Twin Peaks-komponist på soundtrack

I anledningen af den danske forfatter og filminstruktør Daniel Denciks debutspillefilm "Guldkysten" har han og filmens komponist Angelo Badalamenti, manden bag det legendariske Twin Peaks-soundtrack, hevet den danske sangerinde Kwamie Liv ind fra venstre.

Daniel Dencik fortæller i en pressemeddelelse: "Da jeg var ovre hos Angelo Badalamenti, foreslog han, at vi, ud over det instrumentale, også kunne arbejde med en kvindelig vokal til Guldkystens score. Det var sådan, hans samarbejde med David Lynch i sin tid var begyndt – da han fik til opgave at hjælpe med Isabella Rossellinis sang i "Blue Velvet"."

Dencik forsætter: "Jeg vendte tilbage til Danmark med idéen og henvendte mig til Kwamie Liv og præsenterede hende for musikken og tanken. Hendes stemme er drømmende og vil nok til at kunne ledsage det lydlige udtryk hos Badalamenti. Hun var med på at give det et skud, fik frie tøjler og ramte med det samme noget meget rent. Sangen minder lytteren om noget, man troede, var glemt. Men man ved tit mere, end man tror."

Valget faldt som nævnt på dansk/zambiske Kwamie Liv, der fortæller: "At skrive musik til film er noget, jeg har altid været interesseret i. At få chancen for at skrive min første titelsang til en film, sammen med en komponist som Angelo Badalamenti, som besidder det talent og den form for kaliber, er utroligt. Der er noget dragende over Daniels historie og Angelos musik. Lyrisk og melodisk ønskede jeg at afspejle dette univers. Jeg ønskede at skrive noget, der betalte en form for hyldest til spøgelser, til de dræbte og til dem begravet af tid og stilhed, som er et resultat af dette mørke kapitel i vores historie. Samtidig ønskede jeg, at universet skulle lyde smukt og nådigt."

Den nu soundtrack-aktuelle Kwamie blev af GAFFA spået en lys fremtid i guiden "De bliver store i 2015", og hendes single "Lost in the Girl" har da også fået en god portion opmærksomhed på de danske radiostationer. Og mon ikke det ærefulde hverv som kvinden bag vokal, tekst og melodi til "Guldkysten"s titelsang "Remember me, in every cloud of gold" er et godt træk i forhold til et større gennembrud.

"Guldkysten", der udspiller sig på en afrikansk kaffeplantage i 1836 efter slaveriets officielle ophør, får premiere den 2. juli og har skuespilleren Jakob Oftebro i hovedrollen som den danske missionær Wulff. Soundtracket er ude den 18. juni via Fake Diamond Records.

Lyt til den Roskilde-aktuelle Kwamie Liv i smukt samspil med Badalamentis sfæriske kompositioner her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA