x

Ny video: Vindere af KarriereKanonen klar med single

Ny video: Vindere af KarriereKanonen klar med single

For Akia, der består af de tre herrer med de danskklingende navne Hans Mortensen, Jesper Van og Jakob Høg, vandt sidste år DRs KarriereKanonen, og i dag udgiver rock-trioen deres første officielle single "Recognizer". Hør den her forneden.

"Recognizer" har med sin lette rock-synth-lyd en sommer-agtig vibe. Tidligere tiders klassiske rock melder sig dog på i form af twin-guitar-lyd i soloen, som vi husker den fra Thin Lizzy. Om budskabet med sangen, siger forsanger Hans Mortensen selv: "Recognizer' handler om ikke at være nogens, ikke at lefle for nogen og at tage afstand fra den anerkendelsesfest der kendetegner det 21. århundrede."

Singlen er produceret af Ronnie Vindahl, der også producerer for MØ og Kwabs, og han faldt for gruppens evne til at være rockede og fremadskuende på samme tid. Han fortæller: "Det jeg faldt for hos For Akia, da de først inviterede mig over i øveren, for at høre deres sange, var kombinationen af et energisk, rytmisk hårdtslående og 70'er riff-rocket univers. De formår at kunne se fremad, men også tilbage i årtierne med deres musik, hvilket i mine øjne er vildt charmerende og relevant."

For Akia spillede til dette års Spot Festival, hvor GAFFAs musikanmelder Rosa Louise Stilgren blandt andet karakteriserede trioen som en "humørbombe". Hun kvitterede med fire stjerner og skrev: "Der var fokus på den gode melodi i de riff-baserede numre, som hædrede sangenes grundidé ved aldrig at bevæge sig for langt væk fra de bærende riffs og fraser."

Se "Recognizer" her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA