Nyhed

JULEHILSEN: Kate Bush ser tilbage på året der gik

Reaktualiseret poplegende håber på fred i Ukraine i 2023

I 2014 gjorde Kate Bush et kortvarigt, men længe ventet livecomeback med en række koncerter i London.

Og i det forløbne år har den stilskabende sanger og sangskriver fået en overraskende renæssance, efter at hendes gamle sang "Running Up that Hill" blev brugt i successerien Stranger Things.

Nu har Bush så samlet op på det forløbne år med en længere julehilsen til sine fans og følgere. Her skriver hun eftertænksom om både verdens tilstand, tidens gang - og om netop hendes overraskende tilbagevenden til alverdens hitlister i det forløbne år.


"Det har været en vanvittig karruseltur af et år for mig," skriver Bush og fortsætter:

"Jeg er stadig rundt på gulvet over succesen for RUTH ("Running Up That Hill", red.), som blev nummer ét i sommer. Sikke en ære! Det var vildt at se den klare sig godt på verdensplan, men især her i England og i Australien, og også at se den klatre hele vejen til en tredjeplads i USA. Det var sådan en fantastisk følelse at se så mange fra en yngre generation nyde sangen. Tilsyneladende troede en hel del af dem, at jeg var et nyt navn! Det elsker jeg!," lyder det fra Bush, som samtidig samler op på et år med katastrofer, tab og ulykker i mange afskygninger:

"Jeg tror ikke, nogen af os nogensinde har oplevet et år som dette. Livet blev frygteligt skræmmende under pandemien, men lige som vi tror, at det var ved at være overstået, synes det bare at blive ved," skriver Bush og tilføjer:


"Det er et bombardement - den forfærdelige krig i Ukraine, hungersnød, tørke, oversvømmelser... og vi mistede vores dronning. Mange af mine venner blev overraskede over, hvor kede af det, de blev over hendes død, ikke mindst fordi vi ikke er royalister. Men jeg tror, at hendes bortgang blev et fokuspunkt for sorg, for det uudtalte tab, som mange har følt under pandemien."

Sidste år delte Bush også et julebrev, hvor hun blandt andet efterlyste højere lønninger til det hårdt pressede personale i den britiske sundhedssektor.

LÆS OGSÅ: Kate Bush: 50 Words For Snow


ANNONCE