Nyhed

Taylor Swift kritiseret for at være tykfobisk

I ny musikvideo er ét bestemt ord centrum for kritikken af popstjernen

Taylor Swift har netop ændret sin musikvideo til nummeret ”Anti-Hero”. Det har hun gjort på baggrund af stor kritik over ordvalget i én bestemt scene, skriver Pitchfork.

Den første musikvideo fra Taylor Swifts nye og succesfulde album Midnights blev delt blot få timer efter albummets udgivelse. Det var til nummeret ”Anti-Hero”, hvor historiefortællingen fokuserer på fænomenet ”anti-helt”. I løbet af sangen og videoen fortæller Swift historien om, hvordan man igennem udfordringer kan være sin egen værste fjende – at man ser sig selv som roden til problemerne, og at det må være hårdt at heppe på anti-helten, som Swift synger i omkvædet.


Netop omkvædet og disse linjer bliver sunget i den scene, der har skabt røre og kritik. En scene, som Swift nu har valgt at redigere på grund af beskyldninger om, at hun er tykfobisk. I den oprindelige video stiller Swift sig nemlig op på en vægt, der i stedet for at dreje over på et tal, med det samme drejer over på ordet ”fed”. Til dette ryster Swifts anti-helt bare på hovedet, til stor ærgrelse for Swift.

Den redigerede video følger scenen på helt samme måde – den eneste ændring er bare, at ”fed” er redigeret ud. Man ser heller ikke noget tal på vægten, men kun Swift, der står på den og anti-helten, der ryster på hovedet.

Scenen og det umiddelbare ordvalg kan tænkes at skyldes Swifts egne, tidligere problemer med kropsbilleder og en oplevelse med en spiseforstyrrelse. Noget hun fortæller om i dokumentaren Miss Americana fra 2020. Her deler hun tanker om, at hun nogle gange fik lyst til at stoppe med at spise, når hun så billeder af sig selv.


”Mit forhold til mad var præcis den samme psykologi, som jeg brugte på alt andet i mit liv: Hvis jeg fik et klap på hovedet, registrerede jeg det som godt. Hvis jeg fik en straf, registrerede jeg det som slemt”, fortæller Swift i et interview med Variety – her citeret fra Pitchfork.  

For tre dage siden skrev vi en nyhed om popstjernens nyeste musikvideo til nummeret ”Bejeweled” fra Midnights. Her besøgte Taylor Swift eventyruniverset i fornyet Askepot-stil, og indtil videre er sangerens visualiseringer af sine egne sange fra det nye album altså inspireret af historiefortællinger.

Swift har selv instrueret de to musikvideoer, der allerede er udgivet fra Midnights, hvilket hun vil fortsætte med til de resterende visualiseringer af albummets numre.


Nedenfor kan du se Taylor Swift fortælle om historien i ”Anti-Hero”. 


Hvis du, eller en du kender, er ramt af en spiseforstyrrelse, anbefaler vi at kontakte Foreningen for spiseforstyrrelse og selvskade på 70 10 18 18 eller besøge https://spiseforstyrrelse.dk/raadgivning/telefonraadgivning 

LÆS OGSÅ: Vild rekord: Taylor Swift indtager førsteplads på Spotify

ANNONCE