Nyhed

ROSKILDE FESTIVAL 2023: Tidsplanen er klar - og ni nye musiknavne offentliggjort

Så er det tid til at få din personlige Roskilde-logistik på plads

Vi befinder os så småt i starten af festivalsæsonen, og i dag kan du officielt gå i gang med at planlægge dine koncerter og færden til dette års Roskilde Festival. Festivalens arrangører har netop offentliggjort den endelige tidsplan og dertil annonceret yderlige ni musiknavne og femten navne/aktiviteter til årets kunst- og aktivismeprogram.

Blandt de største nye tilføjelser til musikprogrammet finder man rockbandet Black Country, New Road, folkrock-bandet Whitney og Manchester-rapperen Aitch.

Black Country, New Road udgav debutalbummet For the first time i 2021 og fulgte op med deres andet studiealbum Ants From up There i 2022. I 2023 har de også udgivet live-albummet Live at Bush Hall, hvor gruppen optræder med helt nye sange. 


Oprindeligt bestod Black Country, New Road af syv medlemmer, men i dag er de seks. Det er de, fordi den tidligere forsanger Isaac Wood forlod bandet i 2022 - endda ganske få dage før udgivelsen af Ants From up There. Det annoncerede gruppen på Instagram, hvor Isaac Wood delte følgende begrundelse:

”Hej allesammen, jeg har dårlige nyheder, og de er, at jeg har været ked af det og bange. Og jeg har forsøgt at gøre det usandt, men det er den slags tristhed og frygt, som gør det svært at synge og spille guitar på samme tid (...) Dette betyder, at jeg ikke længere er et medlem af gruppen. For at gøre det klart: Dette er fuldstændig på trods af seks af de bedste mennesker, jeg kender, som var og er fantastiske på en funklende måde”.

Eftersom Woods er den ledende vokal på begge album, må man forestille sig, at det bliver numrene fra det nye – og yderst fremragende – livealbum, der optrædes med på Arena-scenen lørdag den 1. juli.  


Derudover kan du altså se frem til at høre Manchester-rapperen Aitch, der for alvor har vundet popularitet inden for det seneste år, samt folkrock-bandet Whitney, der blev dannet af Max Kakacek og Julien Erhlich i 2015, efter at de brød med indiebandet Smith Westerns.   

Roskilde Festivals programchef, Anders Wahrén, udtaler følgende om offentliggørelsen af tidsplanen:

- Offentliggørelsen af tidsplanen er en stor begivenhed for de utålmodige festivaldeltagere, der nu for alvor kan planlægge deres festivalfærden. Roskilde Festival kan dog ikke altid planlægges – der skal være plads og tid til overraskelser, hvilket vores program i høj grad er bygget op for at afspejle og inspirere til.


Roskilde Festival oplyser også, at amerikanske Destroy Boys har måtte aflyse deres festivalkoncert, og at man har fundet en erstatning i det californiske punkband Scowl. Blandt de nye tilføjelser til kunst- og aktivismeprogrammet er kunstneren Martin Creed, den britiske videnskabsrapper Jon Chase og den danske forfatter, illustrator og tegner Sofie Riise Nors.

Du kan nu se den fulde tidsplan og de nye tilføjelser på roskilde-festival.dk.

POPKOMETER ÅBNER ORANGE SCENE: ”Det er helt uvirkeligt, at vi får lov til det”


ANNONCE