Nyhed

Nu skal den snart uddeles: Her er de nominerede til kulturministerens nye ligestillings- og mangfoldighedspris

En helt ny pris, der hylder arbejdet med ligestilling og mangfoldighed, skal uddeles til Kulturmødet Mors den 25. august

Bodil Koch Prisen uddeles for første gang nogensinde, når årets Kulturmøde på Mors løber af stablen den 24.-26. august.

Fremover er det meningen at den skal uddeles årligt til en person eller organisation, som har ydet "en exceptionel indsats for at fremme ligestilling og/eller diversitet inden for kunst- og kulturlivet".

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Kulturministeriet.

Vinderen af prisen modtager 100.000 kroner og udvælges af kulturministeren og Bodil Koch komitéen blandt nominerede, som er indstillet af udvalgte kunst- og kulturorganisationer.


Og de nominerede er...

I alt er 10 organisationer og personer nomineret til den fornemme pris. Et felt der spænder bredt fra nytænkende koncertformater til kampen for mangfoldigheden på skærmen.


”Jeg er meget glad for at kunne løfte sløret for de nominerede til Bodil Koch-prisen. Prisen skal hylde dem, der tager ansvar og skaber større ligestilling og diversitet i kulturlivet. Selvom der er sket fremskridt, lever vi i et samfund, hvor der stadig ikke er lige muligheder for begge køn. Det skal vi ændre på. Jeg håber, at prisen kan være med til at sætte fokus på nogle af de projekter og personer, som arbejder for at ændre på tingenes tilstand, og som kan inspirere andre.” Kulturminister Jakob Engel-Schmidt


Af musikalsk bidrag findes diversitets-initiativet Hun Solo blandt de nominerede, som - med egne ord - arbejder for større diversitet i den danske musikbranche. Det gør det ved at arrangere koncerter udelukkende med kvindelige og nonbinære navne.

"Musikfællesskabet Hun Solo blev dannet i 2016 og har siden da kæmpet for bedre vilkår for kvinder og nonbinære i den danske musikbranche ved blandt andet at arrangere koncerter og udgive musik med kvindelige og nonbinære kunstnere," udtaler organisationen i en pressemeddelelse.

Listen over alle de nominerede tæller derudover:

Anna Neye, skuespiller og manuskriptforfatter.

Birgitte Possing, Professor Emerita, dr. phil.

Dansk Kvindesamfund, Danmarks ældste kvindeorganisation, stiftet i 1871.

Et Større Billede, et initiativ, som arbejder for større mangfoldighed og repræsentation i dansk TV og film.

Feminister i rustning, et rollespilsfælleskab for kvinder og nonbinære personer.

HUN SOLO, et koncertkoncept, der sætter flere kvindelige artister på scenen.

Kunst & kultur i balance, en tværfaglig, fælles bevægelse, som arbejder for at skabe et inkluderende og diverst kunst- og kulturliv.

Sargun Oshana, teaterdirektør ved Blaagaard Teater.

Stine Carsten Kendal, adm. direktør Information og stifter af netværket Ligestilling i Medierne.

Stregen i sandet, en samlet indsats mod grænseoverskridende adfærd i film-, tv- og scenekunstbranchen.

ANNONCE