Nyhed

Endnu en Pantera-koncert er aflyst

Bandet skal ikke længere optræde i Wien til foråret

Rockbandet Pantera fik tidligere på ugen aflyst deres optrædener til festivalerne Rock Am Ring og Rock Im Park i Tyskland. Det skete efter kritik af forsanger Phil Anselmos nazi-lignende hilsen og ordene ”White Power” tilbage i 2016, da han optrådte med et andet band i Hollywood ved en hyldestkoncert til den afdøde Pantera-guitarist Dimebag Darrell.

Nu har koncertarrangørerne bag bandets koncert i Wien, Østrig aflyst deres optræden, men uden grund. Flere fans mener dog, at det er samme grund, der lå bag de tyske aflysninger.


Bookingen mødte blandt andet kritik fra partiet De Grønne i Wien, der italesatte en helt særlig historisk baggrund.

”På grund af dets nationalsocialistiske fortid har Wien i særdeleshed et historisk ansvar for at sætte sig mod enhver form for højrefløjsekstremisme. Optrædenen fra Pantera er fuldstændig inkompatibel med dette ansvar,” har partiet fortalt ifølge Blabbermouth.

”Derfor kan det kun betyde en ting for Wien: Ingen scene til en Hitler-hilsen, ingen scene til Pantera!”


LÆS OGSÅ: Copenhell efter tysk Pantera-afbooking: Folk fortjener en chance en mere

Gruppen, der igen er samlet i 2022 efter 20 års pause, er på plakaten til Copenhell næste sommer, og det bliver de ved med at være, har festivalen fortalt GAFFA. Festivalen nævner, at Anselmo siden har undskyldt, og at han har ændret sin livsstil.

Selv udtalte Phil Anselmo sig i 2019 til Kerrang!-magasinet.


”Jeg føler, at det er latterligt. Jeg lavede en off-color joke og boom! Det er som, jeg bogstavelig talt er Hitler! Det er jeg ikke. Jeg kigger på det enkelte individ, som enhver logisk tænkende gør. Jeg har kærlighed i mit hjerte. Gennem årene har jeg lært at sætte kærlighed i første række og at lade tillid komme først.”

”Jeg kommer overens med de fleste. Hvis der er nogen tvivl om mit politiske ståsted, så skal folk få det ud af deres hoveder. Jeg er vokset op blandt en strålende mængde personer fra teateret, fra det psykiatriske hospital, fra alle livets veje – alle farver, overbevisninger og typer. Det er absurd for mig, at nogen som helst i denne tid vil dømme folk på grund af deres hudfarve, deres arv eller deres religion. Jeg er en harmløs fyr. Jeg er reaktionær, ikke en ballademager.”

ZZ Top-veteran kommer til Danmark


ANNONCE