Nyhed

ZZ Top-veteran kommer til Danmark

Bluesrock-guitaristen Billy F. Gibbons besøger Copenhell med prominente gæster

Han har været med i ZZ Top fra dannelsen i Houston, Texas, i 1969 og frem til idag. Og til sommer kommer bandets 73-årige sanger og guitarist Billy F. Gibbons så forbi Copenhell i København med sit andet band, The BGFs, som foruden Gibbons selv består af Guns N'Roses-trommeslageren Matt Sorum og Austin Hanks på rytmeguitar.  

De senere år har Gibbons udgivet tre soloalbum - Perfectamundo (2015), The Big Bad Blues (2018) og Hardware (2021) - og det vil være materialet herfra, som er omdrejningspunktet på veteranens kommende turné.

Med mere end et halvt århundrede med samme line-up nåede ZZ Top at blive et af rockhistoriens længst levende bands. I 2021 gik bassist og sanger Dusty Hill bort og blev - efter eget ønske - erstattet af bandets mangeårige guitartekniker, Elwood Francis.


I årene op til Hills bortgang havde der heldigvis været rig mulighed for at opleve ZZ Top herhjemme. De optrådte således både i Forum i 2010, i Brøndby i 2012, i Aalborg i 2014, i Aarhus i 2016 samt på Jelling Musikfestival i 2009 og 2019

"Publikum hygger sig også, om end musikken synes sekundær for ikke så få fremmødte," skrev vores anmelder hjem fra koncerten i Aalborg i '14 og tilføjede:
 
"De synes mere optagne af at holde allerede velvoksne branderter ved lige - der er, som min far ville have formuleret det, et rent forskrækkeligt renderi til og fra fadølsboderne, for ikke at tale om skubben og råben, i hvad der antager karakter af et veritabelt inferno af kulørte poloshirts og Princerøg."
ANNONCE