Nyhed

Lydtekniker og producer Freddy Hansson er død

Han står krediteret på flere banebrydende danske album

Den legendariske danske lydtekniker og producer Freddy Hansson har præget det danske musiklandskab med samarbejdspartnere som Gasolin’, Sebastian, Gnags og Røde Mor. Nu er han desværre død, 81 år gammel, bekræfter Sweet Silence Studios, som han startede i 1976.

LÆS OGSÅ: Legendarisk dansk pladestudie genopstår

”Min læremester og kompagnon, en sand mester i lyd, er her ikke mere. Jeg mødte Freddy som erhvervspraktikant i Rosenberg Studiet under indspilning af Gas 5, og vi klikkede fra dag et. Inden året var omme, var vi i gang med at bygge Sweet Silence, som vi stolt kørte sammen indtil 1999. Æret være Freddys minde,” står der i opslaget, der er skrevet af Flemming Rasmussen, der i 1980 blev medejer af studiet.

Freddy Hansson blev født i 1941, og der er endnu ikke oplyst en dødsårsag. Også Lars Lilholt har arbejdet sammen med Hansson og sender sine kondolencer på Facebook-opslaget.


”Jeg har kun gode minder om Freddy. Især Lilholt Bands anden lp, som vi indspillede med Freddy i Nordjylland i 1984. Men også fra mange gode snakke i Sweet Silence. Han gav en ung, håbefuld singer-songwriter selvtillid. Tak Freddy.”


Audiens med en legende – Bowie-producer, Tony Visconti

ANNONCE