Nyhed

LYT: Lukas Graham deler hjemmevideoer - med nik til Søren Kierkegaard

Forchhammer har en gæst med på aktuel forsmag på kommende album

Senere på ugen udkommerLukas Grahams nye album 4 (The Pink Album). Allerede nu kan man imidlertid få en forsag i form af singlen "Home Movies." Der er tale om en duet med den texanske, flerfoldigt Grammynominerede Mikey Guyton. Sangen udkom i fredags og kan høres herunder.

Resten af albummet udkommer den 20. januar 2023, og Guyton er ikke den eneste internationale gæst. G-Eazy på ”Share That Love” har bidraget med hiphopstemning og r&b-hitmageren Khalid har været med på ”Wish You Were Here”.

LÆS OGSÅ: PREMIERE: Kom til lyttesession med Lukas Graham – og hør nyt album før alle andre

”"Home Movies"er en ballade, en duet, der omhandler livet mere end kærligheden. Tilfældigheden ved pige møder dreng og den retrospektive forståelse af, at livet leves nu, men forstås baglæns," fortæller Lukas Forchhammer om sangen i en pressemeddelelse, og fortsætter:

"Den måde, Mickeys stemme komplimenterer min, gør sangens lyrik utroligt levende. Og så synes jeg, vores harmonier er fuldstændig vidunderlige i den sidste tredjedel af sangen."

Man fristes til at tro, at Forchhammer har hentet inspiration hos Kierkegaard og den danske filosofs berømte citat om at "livet må forstås baglæns, men må leves forlæns.” Et næsten 200 år gammelt (sammenskrevet) citat, som stadig er aktuelt for os mennesker – især i perioder, når man lige skal finde fodfæste - og kan give inspiration til refleksion om ens tilværelse: Hvad er det egentlig, der betyder noget? At finde en balance mellem det og succes.

Det er næsten som om, at et romantisk, filmisk univers, ganske passende i forhold til sangens titel, folder sig ud i ”Home Movies”.

”Min yndlingslinje fra omkvædet er: 'everybody’s got a story no one knows,' for den gælder os alle. Vi har allesammen vores uværdige øjeblikke og obskure fortid at forholde os til, og som er med til at gøre livet smukt, når vi så formår at hæve os op over fordommene og opnå vores unikke skæbner,” siger Forchhammer og suppleres af United Stage i pressemeddelelsen:

"Lukas cykler stadig til og fra det samme studie, hvor det hele startede i sin tid. Glæden ved at skabe ny musik og kunsten deri består. De musikalske rødder og overskuddet skinner igennem på den nye samling sange, som blandt andet består af hitsingler som ”Lie”, ’Share That Love” og ”Wish You Were Here,” lyder det fra koncertarrangøren og pladeselskabet.

Hvis man ikke kan vente til albumudgivelsen den 20. januar, kan man skrive sig på venteliste til premieren på albummet ved en eksklusiv lytteseance i DR's Koncertsal, som finder sted den 16. januar.

FORUDBESTIL 4 – THE PINK ALBUM HER: Lukas Graham - 4 - The Pink Album (CD)

 

ANNONCE