Nyhed

VIDEO: Se Prisma fortolke forbillederne The Raveonettes

"Vi gik til deres koncerter og var helt klart de yngste blandt de fremmødte"

The Raveonettes' debutalbum, Whip It On, fyldte sidste år 20 år. Det skal fejres, og i den forbindelse forbindelse udkommer et coveralbum, hvor en række danske og internationale kunstnere fortolker hver en sang fra pladen. 

Otte kunstnere kommer hver især med deres fortolkning af de otte sange fra The Raveonettes' debutalbum. I sidste uge kom Depeche Mode-sangeren Dave Gahan og den schweiziske musiker Kurt Eenala med deres fortolkning af ”Chains.” 

Nu er turen så kommet til danske Prisma, som er det tredje band i rækken om at udgive sin fortolkning af et nummer fra Whip It On!. Prismas lyd er tidligere blevet sammenlignet med netop The Raveonettes - for eksempel i GAFFAs anmeldelse af ep’en, Inside Out, som modtog flotte seks stjerner


Prismas version af nummeret ”Bowels of the Beast” udkommer som single den 7. februar, men allerede nu kan du se en optagelse af nummeret fra en livesession lige her:

Prisma har i flere interviews vedkendt sig deres inspiration fra The Raveonettes, og uddyber forholdet i en pressemeddelelse i anledning af den nye video. ”Vi har haft et nært forhold til The Raveonettes' musik gennem vores teenageår, og deres støjende musik har været en stor inspirationskilde for vores egen musik," udtaler Prisma og uddyber:


"Vi gik til deres koncerter og var helt klart de yngste blandt de fremmødte. Vi kunne godt lide at få smasket en stor støjflade ind i hovedet og forsvinde væk i deres drømmende melodier.”

Første og anden cover-udgivelse er lavet af henholdsvis Trentemøller og Dísa på ”Cops On Our Trail” og altså også selveste Dave Gahan og Kurt Uenala på nummeret ”Chains”. De resterende covernumre fra albummet vil blive annonceret løbende frem til og med sommeren '23.

The Raveonettes selv fejrede jubilæet for Whip It On! i efteråret. GAFFAs Adam Bouttai var på pletten i Odense i december og noterede blandt andet i sin femstjernede anmeldelse:


"Det er med både støj og surf, som det er med sukker og fløde - svært at smovse for sig selv i længere perioder. Sæt det sammen og på frost - så kan det indtages i uendelige mængder. The Raveonettes begår en kølig cool og (nogenlunde) perfekt parfait."

BAGKATALOG: Da The Raveonettes var klar til at erobre verden - og GAFFAs forside

ANNONCE