Nyhed

Nye overgrebsbeskyldninger imod Rammstein – denne gang imod et andet bandmedlem

Süddeutsche Zeitung og NDR har offentliggjort nye beskyldninger, og denne gang er disse ikke rettet imod Till Lindemann, men imod bandets keyboardspiller

Graveredaktionerne hos Süddeutsche Zeitung (pendant til eksempelvis Berlingske) samt hos tv-stationen NDR (pendant til DR) har offentliggjort nye beskyldninger mod Rammstein, og denne gang er disse ikke rettet imod sanger Till Lindemann, men imod et andet bandmedlem. Derudover har den nu fyrede "casting director" Alena Makeeva formentligt ikke arbejdet alene, og angiveligt er hele "systemet Rammstein" større end hidtil antaget.

Rammstein har netop spillet to af tre koncerter på Berlins Olympiastadion. Den sidste koncert spilles i dag, den 18. juli foran 72.000 mennesker. Op til koncerterne kunne vi berette om en underskriftindsamling mod koncerterne med mere. (LINK). Kort derefter kom mediemagasinet ZAPP fra NDR med en opsigtsvækkende dokumentar. (LINK)

Omkring koncerterne i weekenden var der omkring 300-400 demonstranter, der ikke "ønsker en scene til gerningsmænd". Og Lindemann tog på sin helt egen måde stilling om lørdagen under sangen "Angst", hvor forsangeren ændrede "... alle haben Angst vor'm schwarzen Mann" til "... alle haben Angst vor Lindemann" (LINK) (red. "... alle er bange for Lindemann"), samt under sangen "Ohne Dich", hvor "Und die Vögel singen nicht mehr" blev ændret til "Und die Sänger vögeln nicht mehr". (LINK) (red. "Og sangerne knepper ikke længere"). Imens inkarnerede Rammstein-fans hyldede ændringen ved "Angst", grinede de fleste af "Ohne Dich"-ændringen. Lindemann afprøvede tilsyneladende ironi. Med de tungtvejende beskyldninger in mente kan nogle dog mene, at særligt "Ohne Dich"-sangpassageændringen er smagløs.  


Christian "Flake" Lorenz ramt af beskyldninger
I en netop offentliggjort tema-artikel (LINK) fra Süddeutsche Zeitung kommer nye beskyldninger mod et Rammstein-medlem frem. Denne gang drejer det sig om keyboardspiller Christian "Flake" Lorenz. Süddeutsche Zeitung og NDR har haft talrige samtaler med kvinder, turnéansatte og set chatbeskeder igennem. Systemet "Rammstein" er større ifølge artiklen.

Jasmin Stevens (red. opfundet navn og 37 år gammel i dag) er en af kvinderne, der nu rejser beskyldninger mod Flake. Hun boede tidligere i Berlin, men nu i Sydeuropa. På det formodede gerningstidspunkt var hun kun 17 år gammel. Ifølge artiklen mødte hun Till og Flake i december 2002 i forbindelse med en autografsession til udgivelsen af Lindemanns første digtsamling, Messer. De talte sammen, og pludseligt blev Jasmin spurgt, om hun ville med til Lorenz' hus.

Under bilturen tilbød Till og Christian "noget på en cd-emballage, som jeg tror var kokain", og Jasmin takkede nej. "Till spurgte mig ret tidligt, hvor gammel jeg var, og jeg sagde 22. Det var løgn, da jeg ikke troede, at de ville tage en 17-årig alvorligt." Efter ankomsten fortalte hun dog sin rigtige alder, og Flake reagerede "irriteret", mens Lindemann var "ligeglad". "Vi lyttede til musik, talte sammen og drak rigtig meget. Øl og vodka." Og på et eller andet tidspunkt følte hun sig "underlig". "Min mund var knastør, min tunge klistrede på ganen." Till gik i kælderen for at sove.


"Jeg kan huske, at jeg mente, at væggene kom tættere og tættere på. Flake viste mig værelset, hvor jeg skulle sove, op ad trappen. Jeg kravlede derop på alle fire og sagde, at jeg skulle kaste op." Lorenz viste derefter badeværelset, lagde hende i sengen og lagde sig selv ved siden af. Efterfølgende tog han, ifølge Stevens, tøjet af hende og havde sex med hende. I hendes tilstand kunne hun hverken sige ja eller nej og følte sig "brugt". 

"Jeg væmmedes og spurgte mig selv: Hvorfor sker dette nu?". Hun gav sig selv skylden i lang tid, men efterhånden har hun fået holdningen: "Det vigtigere spørgsmål lyder: Hvorfor skal en døddrukken 17-årig pige sige 'nej' til en næsten 20 år ældre stjerne i sådan en situation?". Hun mødtes senere hen flere gange med Lindemann, og han spurgte hende på et tidspunkt, hvorfor hun var gået i seng med Flake. Efterfølgende fortalte hun tingene, hvorefter Lindemann angiveligt reagerede arrigt. 

Stevens erklærer sine udtalelser på tro og love. Christian Lorenz dementerer alt igennem sin advokat, og Lindemanns advokater kalder dækningen "retsstridig".


En anden historie fortæller om en kvinde, der var til en Rammstein-koncert i den tyske by Gera i 1996. Efter koncerten talte hun med Lorenz, alkohol blev drukket, og efterfølgende blev hun spurgt, om hun ville med på bandets hotel for at svømme i hotellets pool. "Så tog vi derhen for at svømme, midt om natten, jeg ved stadig på hvilket hotel, da jeg kommer fra Gera.". Derefter tog hun med flere mennesker fra Rammstein-lejren og andre kvinder med på hotelværelset. Rammstein-medlemmerne Flake, Till samt Christoph Schneider var til stede. 

"Og så kan jeg ikke huske mere.". Det første, hun husker er, at hun lå nøgen på hotelværelsets gulv og "Flake ved siden af mig". Hendes underliv føltes, "som om det var lemlæstet". Selvfølgelig er hun klar over, at sex med samtykke kan efterlade spor, men "Sådan nogle smerter har jeg aldrig haft før eller siden i mit liv.".   

Süddeutsche Zeitung har også kontaktet bandet også på baggrund af disse påstande. Lorenz og Schneider meddeler, at intet af det skildrede er sket. Og "under ingen omstændigheder blev seksuelle handlinger foretaget ved kvinder, der ikke var ved bevidsthed." Lindemanns advokater taler igen om en "utilladelig mistankereportage". 


Andre end Alena Makeeva
Süddeutsche Zeitung og NDR forelægger derudover nye afsløringer rundt om systemet, hvor Till Lindemann lod kvinder blive castet til ham. Den nu fyrede Alena Makeeva var angiveligt ikke alene om dette. Omkring seks mennesker skal have været involveret. Også Danny U., tidligere bodyguard for Till Lindemann, skal blandt andet have rekrutteret kvinder til oralsex med Lindemann. Danny U. har ikke reageret på SZ's forespørgsler, og Lindemanns advokater taler endnu en gang om en retsstridig dækning.  

Før Danny U. skal angiveligt en Alex B. have stået for rekrutteringen af kvinder til Lindemann. Alex B. skrev i en chat med en kvindelig fan i 2020: "Det må være flere tusind efterhånden." Alex B. var også manager for Lindemanns firma "Doctor Dick". Og ud over Alex B. skal også Tills manager Anar R. samt Richard Kruspes personlige assistent og Lindemanns solo-trommeslager Joe L. have valgt kvinder for Lindemann. 

Endvidere er der chatbeskeder fra en kvinde ved navn Alina A., der også fandt kvinder for Lindemann. I chat-forløbene skriver hun, at hun sørger for, "at pigerne har det godt.". I en anden chat er hun ekstremt tydelig: "Han har et samlebånd. [...] Han hopper fra ku*** til ku***.". Lindemanns advokater ønsker, ifølge artiklen, heller ikke at tage stilling til dette.


GAFFA vil fortsat følge sagen tæt.

ANNONCE