Nyhed

Underskriftindsamling kræver Rammsteins Berlin-koncerter stoppet

Den tyske avis Die Zeit afslører i en ny, netop udkommet tema-artikel de nyeste informationer omkring Rammstein

Den tyske avis Die Zeit afslører i en ny, netop udkommet tema-artikel de nyeste informationer omkring krænkelsesbeskyldte Rammstein og bandets samt sanger Till Lindemanns angivelige fremtidsplaner, den nuværende situation, samarbejdet med Universal Music Berlin samt en underskriftindsamling, der i mellemtiden har fået mere end 70.000 underskrifter for at stoppe de kommende tre koncerter på Berlins Olympiastadion. Samtidigt har Rammsteins og Lindemanns advokater fået medhold på nogle punkter over for det politiske magasin Der Spiegel.

Die Zeit, med hovedsæde i Hamburg, er en overregional ugentligt udkommende avis, der har et oplæg på mere end 600.000 eksemplarer om ugen.

Denne avis har udgivet en længere artikel (LINK), der beskæftiger sig med Rammsteins og Lindemanns mulige fremtidsplaner, hvor der citeres en del kilder rundt om bandet. Die Zeit bekræfter samtidig, ud fra avisens egen graverredaktion, at det sexistiske udvælgelsessystem omkring den såkaldte “Row Zero” til særligt attraktive kvinder og den nu fyrede "casting director" Alena Makeeva har fundet sted. Hvorvidt der har foregået krænkelser eller seksuelle handlinger mellem Till Lindemann og “Row Zero-kvinder” uden samtykke, må myndighedernes efterforskning vurdere.


Universal Music Germany
Rammstein har igennem mere end 20 år udgivet på det store pladeselskab Universal Music Germany. Kort efter Odense-koncerterne (LINK) havde selskabet angiveligt inviteret til et møde omkring situationen, og igen da Berlins statsadvokat begyndte at efterforske sagen. (LINK). To såkaldte "krisetalks", jævnfør artiklen. Herefter besluttede pladeselskabet sig for midlertidigt at sætte promoveringer af Rammstein-relaterede udgivelser i bero. (LINK) Selskabet havde, ifølge Die Zeit, midlertidigt overvejet også at stoppe udgivelsen af den såkaldte "Anniversary Edition" af albummet Sehnsucht, der udkom på en hvid vinyl til omkring 60€ (cirka 450 kroner) med en 40-siders booklet den 9. juni, men var nødt til at konstatere, at udgivelsen ikke kunne nå at blive stoppet. Disse overvejelser skete særligt også på baggrund at Kayla Shyx' 36 minutters video, der har knap 6 millioner afspilninger på YouTube nu. (LINK

Universal Music Germany-chefen, Frank Briegmann, har, ifølge Die Zeit, også afvist under møderne, at man holder hånden over den såkaldte "cash cow" Rammstein, da Rammstein eftersigende kun står for to procent af pladeselskabets årlige omsætning.

Till Lindemanns solo-album og -turné
Till Lindemann agter at tage på turné til november og december og kommer blandt andet forbi Hamburg og Malmö. (LINK) Næsten halvdelen af de 24 koncerter er allerede udsolgt, men om turnéen og det nye, allerede færdigindspillede soloalbum nogensinde vil se lyset, er, ifølge artiklen, yderst usikkert. Universal Music tøver nemlig angiveligt meget med at udgive Lindemanns nye soloalbum, der oprindeligt var planlagt til efteråret. Det samme gælder solo-turnéens gennemførelse i sin helhed.


Rammsteins fremtidsplaner - dokumentar og museum
Rammstein har på deres turnéer siden 2019 haft mere end 3,5 millioner koncertgæster og har omsat for mere end 320 millioner €. (Kilde til tallene - LINK). Der er ingen tyske kunstnere og næsten ingen europæiske kunstnere, der kan opnå disse tal. Ingen andre kan udsælge Münchens Olympiastadion fire gange og Berlins Olympiastadion tre gange i træk.

Ifølge Die Zeit bekræfter flere kilder, at en stor Rammstein-dokumentar om bandet og bandets medlemmer angiveligt er blevet tilbudt flere streamingtjenester, da denne brik manglede i det store Rammstein-puslespil.

Derudover planlægger bandet, ifølge artiklen, opførelsen af et Rammstein-museum i Berlin-Wilhelmsruh, hvor bandets firmahovedsæde befinder sig.


Om begge planer nogensinde bliver til virkelighed, er, på baggrund af den nuværende situation, ikke noget, nogle af Die Zeit-kilderne turde spå om. 

Delvis medhold hos retten i Hamburg
Efter Rammsteins trommeslager Christoph Schneider både bakkede op om sin forsanger og delvist distancerede sig (LINK), kom Lindemanns advokater med en længere pressemeddelelse omkring beskyldningerne (LINK). Nu har henholdsvis Lindemann og Rammstein-guitaristen Richard Z. Kruspe fået medhold på nogle punkter efter deres klage imod Der Spiegel hos landsretten i Hamburg. 

Ifølge en officiel pressemeddelelse af Lichte-advokaterne (LINK) har domstolen i Hamburg forbudt at offentliggøre visse dele af to Der Spiegel-artikler, (LINK og LINK), da domstolen har givet Till Lindemann og Richard Z. Kruspe medhold i klage over 16 retslige forseelser fra Der Spiegel, hvor der konstateres, at vidnet blandt andet "ikke har selv oplevet situationen, men har fået den beskrevet via rygter". 


Lindemann kræver underskriftindsamling stoppet
I weekenden spiller Rammstein tre udsolgte koncerter med 72.000 tilskuere pr. aften på Berlins Olympiastadion. I mellemtiden er der kommet en underskriftindsamling med efterhånden mere end 70.000 underskrifter, der ønsker at aflyse koncerterne. Nu kræver Lindemann via sine advokater "Schertz & Bergmann" afstemningen stoppet, (LINK) da det, ifølge advokaterne, ikke er retfærdigt at "opstille og sprede usande og æreskrænkende kendsgerningspåstande" om deres klient. 

Die Zeit har forelagt oplysningerne for både Rammstein, Till Lindemann og Universal Music Germany. Kun Universal har svaret, og her er svaret, at man ikke har nogen kommentarer til "rygter og spekulationer".

GAFFA vil fortsat følge sagen tæt.


ANNONCE