Nyhed

Travis Scott bliver ikke tiltalt efter Houston-koncertulykke

En storjury i Houston har vurderet, at bevismaterialet ikke har været tilstrækkeligt til at føre en sag ved retten mod Travis Scott.

Fredag den 5. november 2021 optrådte Travis Scott til Astroworld Festival – en festival, som han selv drev, og som deler navn med hans kritikerroste album fra 2018. 50.000 mennesker havde købt billetter til Astroworld Festival, mens hundredvis af mennesker stormede området omkring festivalen tidligere samme fredag og skabte kaotiske scener for sikkerhedsfolk og personale. 10 personer mistede livet grundet hændelserne til Scotts koncert, mens et tocifret antal blev alvorligt såret. I torsdags (den 29. juni, red.) bestemte en storjury i Houston, at Travis Scott ikke ville blive tiltalt i en straffesag i forbindelse med koncerten, skriver BBC.

Travis Scotts advokat Kent Schaffer fortæller, at beslutningen var en stor lettelse for Travis Scott, der stadig har en række civile søgsmål rettet mod ham fra pårørende og deltagere til koncerten. BBC oplyser, at de ti personer døde af kvælning, hvor den yngste var blot ni år gammel og den ældste 27 år.

I november kunne GAFFA rapportere, at blandt andre den Houston-baserede advokat Tony Buzbee og hans firma planlagde et søgsmål på vegne af en ung mand, som mistede livet under koncerten. I den forbindelse udtalte advokaten på et pressemøde, at det var indlysende, ”at denne koncert var planlagt ufatteligt dårligt”.


Ikke desto mindre er storjuryen i Houston blevet enige om, at bevismaterialet ikke har være tilstrækkeligt til at føre en sag ved retten mod Travis Scott. BBC kan også berette, at Travis Scotts advokat har udmeldt, at Scott ”aldrig opfordrede nogen til at gøre noget, der resulterede i at andre folk kom til skade”.

I december 2021 bragte vi på GAFFA også nyheden om, at Travis Scott havde tilbudt samtlige familier til Astroworld-ofre at dække begravelsesudgifter. Forældrene til den ni-årige dreng var de første til at takke nej, og flere andre pårørende fulgte trop.  

LÆS OGSÅ: Roskilde-ulykken fortalt af et øjenvidne tæt på


ANNONCE