Nyhed

Tysk redaktør modsiger udtalelse fra Till Lindemann-advokater

Ann-Katrin Müller, redaktør hos nyhedsmagasinet Der Spiegel, ytrer sig via Twitter om Schertz & Bergmann-pressemeddelelsen og modsiger den.

Vi berettede i sidste uge om pressemeddelelsen fra Rammstein-sanger Till Lindemanns advokater, hvor det tyske medie Der Spiegel var blevet dømt til at fjerne visse passager i en stor, kritisk artikel om Lindemanns angivelige seksuelle krænkelser af unge kvinder grundet mangel på dokumentation (LINK). Der Spiegel-redaktør Ann-Katrin Müller modsiger dog nu på Twitter (LINK) Schertz & Bergmann-pressemeddelelsen i stort omfang.

”Sådan som advokatfirmaet Schertz Bergmann har spredt informationerne via pressemeddelelsen, og åbenlyst ønsker, at forholdene var, er det dog ikke.”, begynder redaktøren sin forklaring og fortsætter:

“Landsretten Hamburg har fulgt vores (Der Spiegel, red.) retsopfattelse i afgørende spørgsmål og har afvist store dele af påbudskravet fra Till Lindemanns advokat til vores fordel. Kernen af vores reportage rundt om det perfide casting-system, masser af alkohol og den såkaldte „Suck Box“ (hvor Lindemann angiveligt skulle få udført oralsex af særligt udvalgte kvinder under Rammsteins koncerter, red.) forbliver uberørt. Derudover krænker vores reportage heller ikke intimsfæren. Endvidere har retten vurderet den omfangsrige gengivelse fra to kvinder, som har berettet om sex med Till Lindemann, som lovlige.

Det er blevet forbudt for os at bringe en enkelt påstand baseret på en konkret mistanke to steder, som vi naturligvis midlertidigt vil tilpasse – for dette vil vi dog fortsat kæmpe med retsmidler; afgørelsen er ikke retsgyldig endnu. 


Såfremt det i pressemeddelelsen fra Till Lindemann hedder, at to ‘kendsgerningspåstande’ er blevet forbudt, er det simpelthen forkert. Retten tillægger også her mistankeudsagn betydning.”

GAFFA vil fortsat følge sagen tæt.

ANNONCE