Nyhed

Rammstein-trommeslager distancerer sig fra Till Lindemann

Rammsteins trommeslager Christoph "Doom" Schneider ytrer sig i et længere statement via Instagram og distancerer sig til dels fra Till Lindemann.

Rammsteins trommeslager Christoph "Doom" Schneider har nu ytret sig i sagen, hvor en række kvinder beskylder bandets sanger Till Lindemann for seksuelle krænkelser i forbindelse med afterparties efter gruppens koncerter. Noget, som har fået Berlins statsadvokat til at indlede en officiel undersøgelse, ligesom bandets pladeselskab Universal Music har besluttet midlertidigt at indstille promoveringen af bandets musik.

Christoph "Doom" Schneider ytrer sig i et længere statement via Instagram og distancerer sig til dels fra Till Lindemann.

I sit Instagram-opslag skriver Schneider (LINK):


"Kære mennesker,

jeg vil gerne dele mine personlige følelser og tanker med jer. Beskyldningerne i de seneste uger har rystet os som band og mig som menneske på det dybeste. I som fans er formentligt lige så rystede. Jeg føler, jeg er i chok over de ting, som skrives og deles på sociale medier og i pressen om vores forsanger. Dette er for os bandmedlemmer og vores crew en rutsjebane af følelser.

Nej, jeg tror ikke, at noget strafferetligt relevant (som for eksempel anvendelsen af knock-out-dråber) er sket. Nej. Jeg tror ikke, at noget forbudt er foregået, jeg har aldrig iagttaget noget af denne karakter eller hørt om sådan noget fra vores hundrede personer stærke crew. Alt, hvad jeg har fået med fra Tills fester, var voksne mennesker, der festede med hinanden. Og alligevel er tilsyneladende ting sket, som – også hvis strafferetligt okay – jeg ikke personligt bryder mig om.


Særlige strukturer er vokset, som går ud over grænserne og værdierne hos resten af bandet. Det er derfor vigtigt for os at pointere, at Tills fester ikke skal forveksles med vores officielle aftershow-partyer. 

Till har fjernet sig fra os i de seneste år og skabt sin egen boble. Med egne folk, egne fester, egne projekter. Dette har gjort mig ked af det. Definitivt. Jeg tror på Till, når han siger til os, at han altid ville og vil give sine private gæster en god tid. Hvordan disse gæster helt nøjagtigt forstillede sig dette, adskiller sig dog åbenbart i nogle tilfælde fra hans egne forestillinger. Kvindernes ønsker og forventninger, der nu er kommet frem, er nok ikke blevet opfyldt. De følte sig utilpasse efter egne udsagn, på kanten af ikke kontrollerbare situationer længere. Jeg er ked af det på deres vegne og føler medfølelse.

Det er dog vigtigt for mig at understrege at betone noget objektivt: Enhver gæst i backstageområdet har friheden til at gå igen (måske skal man vente i kort tid for at blive bragt af sikkerhedspersonalet til udgangen). Alle flasker er forseglede og bliver åbnet foran gæsternes øjne, eller gæsterne åbner dem selv. Vand og snacks står klar, ligesom sikkerhedspersonale samt medicinsk personale står til rådighed til enhver tid. 


Vi vil have, at alle vores gæster føler sig veltilpasse og sikre hos os! 

Det er vores standard. Derfor er jeg ked af at høre, at nogle ikke har følt dette. 

Vi har de mest fantastiske fans i verden, og alle fortjener en respektfuld behandling. 


Jeg er ked af det over for alle, der ikke følte sig ordentligt behandlet eller usikre hos os backstage. Også for Shelby (Shelby Lynn, en nordirsk kvinde, der mener, hun er blevet bedøvet med et ukendt stof backstage, blev udsat for seksuelle tilbud fra Till Lindemann, som hun afviste, hvilket gjorde ham vred, og efterfølgende vågnede hun op forslået, red.), hun havde fortjent en fed koncert og en vidunderlig aften.

Jeg ønsker dog ikke, at hele denne offentlige disput omkring vores band fodrer ekstremerne:

Hverken det af samfundet utæmmede monster "Sociale medier", paternalistiske tendenser, der frakender, at kvinder i midt 20'erne selv kan bestemme over deres seksualitet og heller ikke under nogen omstændigheder victim blaming, for at sikre, at mennesker tør at komme frem og tale, når der sker dem noget.


Jeg ønsker mig en rolig, besindig refleksion og bearbejdning, også i vores band. Og dét alle sammen, os seks. Vi står sammen.

Jeres Christoph Schneider"

GAFFA vil fortsat følge sagen tæt.   


ANNONCE