Nyhed

Berlins statsadvokat efterforsker beskyldningerne imod Till Lindemann

Beskyldningerne imod Rammsteins Till Lindemann fortsætter, og nu er Berlins statsadvokat begyndt med at efterforske i sagen.

I sidste uge skrev vi om, at Rammstein-sanger Till Lindemann bliver beskyldt for seksuelle krænkelser ved afterparties efter gruppens koncerter. (LINK) Her har den nordirske kvinde Shelby Lynns Instagram-opslag og særligt videoen fra den tyske influencer Kayla Shyxx vakt megen opsigt. Lynn fortalte, at Lindemann forsøgte at få sex med hende backstage, hvilket hun afviste, hvorefter han blev sur, og hun vågnede senere op omtåget og forslået på sit hotelværelse og mener, hun er blevet bedøvet med stoffer. Shyxx beretter om, hvordan bestemte kvinder udvælges til såkaldte after-afterparties, hvor hun mener, de bliver groomet til at have sex med Lindemann.

Nu er statsadvokaten i Berlin begyndt at undersøge sagen, skriver det tyske magasin Der Spiegel (LINK) Ifølge Der Spiegel er der flere politianmeldelser mod Lindemann efter paragraf 177 i Tysklands straffelov. I denne paragraf behandles seksuelle overgreb, voldtægt samt seksuel ulovlig tvang. 

Tre dage efter beskyldningerne fra Lynn og Shyxx truede advokatfirmaet Schertz & Bergmann med sagsanlæg, hvis deres klient Till Lindemann, der ifølge advokaterne er uskyldig, fortsat bliver beskyldt for krænkelser, eller hvis medier, der skriver om historien, ikke bevarer objektiviteten (LINK). Forbundet for tyske journalister kritiserede advokatfirmaets fremgangsmåde med ordene: "Man prøver at give medierne mundkurv på." (LINK)


Politiet i Vilnius, hvor krænkelserne mod Shelby Lynn skulle have fundet sted, har siden valgt ikke at efterforske Shelby Lynns politianmeldelse. Dog har Lynn klaget over dette, og det er nu op til statsadvokaterne i Vilnius, om anmeldelsen ikke alligevel skal efterforskes. (LINK)

Lørdag den 10. juni bragte Tysklands største politiske magasin, Der Spiegel, en forsidehistorie om Lindemann-sagen. (LINK) I denne artikel bekræftes systemet omkring den såkaldte "Row-Zero" til særligt udvalgte kvindelige publikummer endnu en gang yderst detaljeret, og flere kvinder står frem med deres beretninger om seksuelle møder med Till Lindemann. Disse kvinder erklærer på tro og love, at deres udsagn er sande.

Endvidere står en kvinde med navns nævnelse, Sophie W., frem, en kvinde, der eftersigende var en del af Rammsteins inderkreds fra slutning af 2018 til starten af 2020, da hendes daværende kæreste arbejdede for Rammstein og også for soloprojektet Lindemann. Sophie W. beretter, at hele "casting-systemet", hvor bestemte kvinder udvælges til såkaldte after-afterparties, kun har til formål at skaffe sexpartnere til Till Lindemann. Man lokkede angiveligt unge kvinder under falske påstande til koncerterne. Sophie W. kan, ifølge Der Spiegel, underbygge disse udsagn ved hjælp af chats fra sociale medier samt videoer. Sophie W. udtaler: "Jeg vil gerne bidrage til, at man tror på pigerne.". Rammsteins såkaldte casting-director Alena Makeeva, der for nylig blev fyret af gruppen efter beskyldningerne, var angiveligt et omdrejningspunkt for at udvælge og lokke kvinder i "sexy og kinky goth outfits" til koncerterne. 


Sophie W. husker, at Richard Z. Kruspe (Rammsteins guitarist, red.) og Till Lindemann skændtes til et "after-after-party" i München i 2019 om, hvem der måtte have sex med en 20-årig kvinde, som de begge to havde udvalgt. Kvinden virkede ude af sig selv ifølge Sophie W. Sophie W. siger til Der Spiegel: "Systemet, og hvorfor det eksisterer er, ingen hemmelighed i inderkredsen af Rammsteins crew. Alle ved, hvad der foregår, men ingen taler offentligt om dette. Man gør hellere grin med kvinderne, der er blevet inviteret til koncerterne under falske påstande." 

I mellemtiden har scenebyggerfirmaet Riggingwerk opsagt deres samarbejde med Rammstein. Firmaets CEO Aeneas Hohenadl fortæller, at visse forløb er "en åben hemmelighed" og at hans firma derfor ikke samarbejder som partner med Rammstein længere. Det sorte rum under scenen, hvor Till Lindemann angiveligt får seksuelle ydelser af row-zero-kvinder, har tilsyneladende navnet "Suck Box". (LINK) Også security-ansatte skal eftersigende været gået rundt blandt publikum for at rekruttere kvinder til den såkaldte "Suck Box". 

Også Rammstein-pianist Christian "Flake" Lorenz er blevet påvirket af beskyldningerne imod Till Lindemann, idet hans podcast hos den tyske radiokanal Radioeins midlertidigt bliver sat på pause, da Lorenz, efter eget udsagn, ikke er i stand til at tage stilling den aktuelle situation omkring bandet. (LINK) Radioeins skriver i en pressemeddelelse: "Da Rammstein pt. er på turné, havde vi planlagt at sende en på forhånd produceret udsendelse, men dette vurderer vi som upassende på grund af den nuværende situation omkring Rammstein. Flake ser pt. ingen mulighed for at producere en ny udsendelse, hvor han vil komme ind på den aktuelle situation. Derfor har Radioeins efter aftale med Flake besluttet, at udsendelsen sættes på pause.". 


Nu er Berlins statsadvokat begyndt at efterforske beskyldningerne. (LINK) Ifølge Der Spiegel er der flere politianmeldelser mod Lindemann efter paragraf 177 i Tysklands straffelov. I denne paragraf behandles seksuelle overgreb, voldtægt samt seksuel ulovlig tvang. Sebastian Schlüsselberg (politiker i Berlins byråd, red.) siger til Der Spiegel: "Hvis anklagemyndigheden ser en første mistanke, så er det rigtigt at begynde med efterforskningen. Resultaterne af denne efterforskning skal afventes. Formodningen om uskyld indtil det modsatte er bevist gælder."

GAFFA vil fortsat følge sagen tæt. 

ANNONCE