Nyhed

READY OR NOT: Fugees gav uventet genforeningskoncert i weekenden

Ms. Lauryn Hill havde en overraskelse i ærmet ved amerikansk festival lørdag aften

De dårlige nyheder har stået i kø for fans af halvfemsergruppen Fugees de sidste par år. Først blev en planlagt genforeningsturné udskudt på grund af COVID19 og siden aflyst helt. Og tidligere i år kom det så frem, at trioens ene tredjedel, Pras Michel, er tiltalt i en alvorlig sag om sammensværgelse.

Den 50-årige rapper skal have været med til at facilitere ulovlige millionoverførsler fra en malaysisk pengemand til daværende præsident Barack Obamas valgkampagne i 2012. Efterfølgende forsøgte Michel angiveligt at påvirke efterforskningen af sagen, ligesom han er dømt for at have handlet på Kinas vegne i en udleveringssag.

Tilbage i april blev Michel kendt skyldig i alle anklagerne ved en domstol i Washington DC, efter vidneudsagn fra blandt andre den populære Hollywood-skuespiller Leonardo DiCaprio. Det skriver The Guardian


Lørdag aften var Pras Michel imidlertid for en kort bemærkning tilbage i sin gamle rolle som feteret hiphop-helt, rapporterer Pitchfork.

Som en særlig overraskelse ved sin koncert på festival Roots Picnic i Philadelphia lørdag aften inviterede Lauryn Hill nemlig Pras Michel og Wyclef Jean på scenen, som hvor de sammen fremførte i alt seks sange - herunder “How Many Mics,” “Ready or Not,” “Killing Me Softly,” og “Fu-Gee-La.”

Der var således de facto tale om den Fugees-gendannelse, som fans ellers har måtte kigge langt efter. Fugees nåede kun af give en enkelt genforeningskoncert inden aflysningen af de planlagte turnédatoer i USA, Europa og Afrika. Den fandt sted på toppen af et højhus på Manhattan, New York, i efteråret 2021.

Fugees-frontmand taber administrerende direktør på hovedet

ANNONCE