Nyhed

ENDELIG: Devo giver første danske koncert i over 30 år

Den amerikanske artrock-gruppe lægger vejen forbi til august

Med undtagelse af en pause i første halvdel af 1990'erne har den amerikanske artrock-gruppe Devo eksisteret siden 1972. Alligevel er det mere end 30 år siden, at Devo sidst gav koncert i Danmark, når de den 8. august besøger Amager Bio i København.

Sidste danske besøg var således i september 1990, hvor bandet besøgte det nu hedengangne spillested Saga på Vesterbrogade i København. I 2010 udgav Devo deres første album i tyve år, Something for Everybody; samme år medvirkede Devo i et afsnit af den populære animationsserie Futurama.

Blot tre år senere døde bandets trommeslager Alan Myers i en alder af blot 58 år. Året efter - i 2014 - gik bandets guitarist og keyboardspiller Bob Casale også bort. I dag består bandets af Gerald Casale (vokal, bas), Mark Mothersbaugh (vokal, synthesizer), Bob Mothersbaugh (guitar) og Josh Freese (trommer).


I 2007 oplevede GAFFAs udsendte Devo på den spanske festival Benicássim, og skrev blandt andet i den forbindelse:
"Det er muligt, at mange vil betragte en koncert med Devo som et rent nostalgitrip taget i betragtning af, at de ikke har udgivet et album siden 1990. Men materialet holder stadig og den opdaterede lyd kombineret med gruppens unikke show og humoristiske indslag gjorde, at koncerten føltes moderne i stedet for uddateret."
Billetter til sensommerens koncert i København sættes til salg 3. maj kl. 11 via ticketmaster.dk og amagerbio.dk. De koster 595 kr. i forsalg og 610 kr. i døren.

ANNONCE