Nyhed

Her er de nominerede til Rock and Roll Hall of Fame 2019

GAFFA - 35 år i musikkens tjeneste

De nominerede til årets Rock And Roll Hall Of Fame er netop blevet afsløret. 15 artister/bands har i år chancen for at blive en del af den prestigefyldte vinderliste.  

Listen byder på en lang række af gengangere, som i løbet af de seneste par år er blevet nomineret, men som endnu ikke er blevet optaget. Blandt andet blev Radiohead sidste år forbigået, men har nu atter chancen for at blive en del af listen – endnu en genganger blandt de nominerede er Rage Against The Machine. På listen kan man også finde promiente navne såsom popsangerinden Janet Jackson, den ikoniske rockgruppe The Cure samt de elektroniske pionerer Kraftwerk. 

Ydermere prydes listen også af seks navne, som er blevet nomineret for første gang, nemlig Devo, Roxy Music, Def Leppard, Stevie Nicks, Todd Rundgren og John Prine. 

For at kunne blive optaget i Rock and Roll Hall of Fame skal der være gået 25 år, siden man udgav sin første single, ep eller album. Artisterne skal således have lavet deres debut i 1993 eller før for at være berettiget til en nominering i år. 

LÆS OGSÅ: BEACH HOUSE: Arbejdet med mørkets skønhed


De fem artister findes til december og bliver bestemt gennem en offentlig afstemning med inputs fra over 800 artister, musikhistorikere og branchefolk samt en publikumsafstemning

Sidste år var det Bon Jovi, Dire Straits, Nina Simone, The Cars og The Moody Blues, som blev indlemmet i Rock & Roll Hall of Fame.

LÆS OGSÅ: UNDERSØGELSE: Kim Larsen var folkets nummer 1 til det sidste

De nominerede er som følger:
Def Leppard
Devo
Janet Jackson
John Prine
Kraftwerk
LL Cool J
MC5
Radiohead
Rage Against the Machine
Roxy Music
Stevie Nicks
The Cure
Todd Rundgren
Rufus & Chaka Khan
The Zombies


ANNONCE