Nyhed

Kultsanger: Jeg var døden nær af Covid-19

GAFFA.dk – alt om musik

Den 70-årige Mark Mothersbaugh, der er forsanger i det amerikanske wave/post-punk/art-rockband, Devo, har været så hårdt ramt af COVID-19, at han igennem en længere periode svævede mellem liv og død, mens han var indlagt på intensiv afdeling.

Mothersbaugh (forrest på foto) var endda så hårdt ramt, at han led under nogle ret heftige vrangforestillinger og blandt andet troede, at han var endt på hospitalet, fordi han havde været udsat for et ondskabsfuldt overfald i Los Angeles.

“Jeg var overbevist i omkring to uger om, at jeg var blevet slået ned med en mursten af nogen”, fortæller Mark Mothersbaugh til Los Angeles Times.

Han understreger altså nu, hvor alvorligt det er at blive ramt af coronavirus, og at folk, der tvivler på alvoren, bliver nødt til at få øjnene op. Hvis det ikke var, fordi hans kone, Greenspan, havde reageret hurtigt på, at hans temperatur lige pludselig steg betydeligt, og at de fik en sygeplejerske forbi, der straks sendte ham afsted med en ambulance, er han ikke sikker på, at han havde overlevet.

Men der er især en helt særlig ting, Mothersbaugh selv mener har holdt ham i live. Imens kultsangeren svævede mellem liv og død, var vrangsforestillingerne som sagt dystre. 

“Nogle af vrangforestillingerne var meget mørke. Jeg følte, at jeg var nødt til at komme væk fra det her sted”, fortæller han.

Så det blev alfa og omega for punk/rock-stjernen at FaceTime med sin familie, mens han lå isoleret. De kunne nemlig rationalisere hele situationen for ham og minde ham om, at han nok snart skulle komme tilbage.

I et afgørende øjeblik mener Mothersbaugh, at de hjalp ham til at blive bundet til nutiden.

“Jeg kan huske et tidspunkt, hvor jeg bare følte mig udmattet og ikke kunne mere. Jeg følte, at jeg bare kunne flyde ned ad den her flod lige nu, og at det ville være virkelig fredeligt. Det ville ikke være et freak-out. Det ville ikke være noget, jeg ville være bange for. Jeg kunne bare gøre det, og jeg overvejede det kraftigt”, fortæller han.


“Men så ringede Greenspan til mig, og hun og børnene var samlet på FaceTime og sagde: “Du kommer snart ud derfra”.

Og Mark Mothersbaugh er da også blevet udskrevet og erklæret rask siden det store chok. Bandet Devo, som Mothersbaugh er forsanger i, kendes især fra 1980-hittet "Whip It", for humoristiske sceneshows, satiriske tekster og for deres ikoniske hovedbeklædning, en rød plastichat, der nærmest fik medlemmerne til at minde om legofigurer. Gruppen udgav otte album i perioden 1978-1990 og comebackalbummet Something For Everybody fra 2010.

LÆS OGSÅ: De er mænd, de er Devo, og de kan stadig

Se videoen til Devos klassiker "Whip It":

ANNONCE