Nyhed

Ny bestyrelse og ledelse hos Tobakken

Bestyrelsesmødet i eftermiddags resulterede i en ny bestyrelsesformand, Peter Amstrup, samt en ny midlertidig leder, Ulla Visbech fra Esbjerg Kommune.

Det kriseramte Esbjerg-spillestedTobakkens drift skal stabiliseres, siger overskriften i en pressemeddelelse fra spillestedet. I forbindelse med dette er en ny bestyrelsesformand i form af Peter Amstrup blevet udnævnt.

Tommy Noer, medlem af Tobakkens bestyrelse uddyber: "Peter Amstrup har igennem sit arbejdsliv haft stort ledelsesansvar i offentlige institutioner, bl.a. som administrerende direktør ved Rybners. Han har desuden stor bestyrelseserfaring fra forskellige bestyrelser, og han har et stort kendskab til kulturområdet i Esbjerg via sin formandspost ved Esbjerg Ensemble." Derudover bliver Rasmus Bundgaard, der er CFO ved Musikkens Hus i Aalborg, et yderligt nyt bestyrelsesmedlem. 

Endvidere skal vejlenseren Ulla Visbech fra Esbjerg Kommune midlertidigt overtage ledelsen for Tobakken i stedet for Carina Thiim. Jørn Boesen Andersen, bestyrelsesmedlem af Tobakken siger dertil: "Der er udfordringer på Tobakken, og det er vigtigt for os i bestyrelsen, at vi finder en kompetent leder, som vi kender og personligt har tillid til. Jeg er glad for, at kommunen nu kommer tættere på driften af Tobakken og ser frem til samarbejdet med Ulla Visbech om at udvikle Tobakken og sikre en stabil drift." Til sidst meddeles, at der også indkøbes en ekstern konsulent for at bistå Tobakken med driften og udviklingen.


Læs hele pressemeddelelsen lige her.

Tidligere i dag kunne GAFFA berette om afskedigelsen Tobakkens chefbooker Sebastian Wolff (Læs mere her). Ud over sine udsagn over for GAFFA har Sebastian Wolff nu også udtalt sig på Facebook:

"Farvel og tobak! ♥️
I går blev vi – Sebastian Wolff, Simon Melhus og Daniel Sandbæk Christensen – opsagt fra vores stillinger. Selvom det er trist når et kapitel slutter, så er der grund til optimisme.
Vores team har i 2022 været vidne til, hvad Esbjerg kan!
Esbjergenserne har vist, at de vil musik og koncerter – Vi har set et samlet billetsalg svarende til tiden før corona.
Esbjergenserne har vist, at de gerne vil det skæve og det smalle – Vi har set en fordobling af det gennemsnitlige publikumsantal til de små koncerter (den såkaldte K1 kategori). Det er for vildt!
Esbjerg har vist, at byen besidder ildsjæle som ikke ses andre steder – Vi har åbnet dørene op til fantastiske arrangementer som Fuzztival, Folk & Fæstival, BLOK BEATS og Death Coast Festival. Tak til jer – I gør byen rigere!
De unge har vist, at de også vil mødes og feste til koncerter – Vi havde planlagt, at bruge hele 2023 på at etablere DECIBEL, men allerede i fredags havde vi over 600 festglade unge inde i salen.
Det er blot få af MANGE grunde til optimisme.
Esbjerg, I er for seje! Vi ses forhåbentlig til en koncert i byen et sted 🙏🏼
Og til det næste team: Pas godt på Tobakken – Det skylder I esbjergenserne!"


ANNONCE