Nyhed

WOODSTOCK: Kvinden fra det ikoniske albumcover er død

Parret på det klassiske coverfoto holdt sammen i over 50 år

Omslaget til den tredobbelte lp Woodstock - Music From The Original Soundtrack and More (1970) er blandt de mest ikoniske fra perioden. På albummet kan man nyde historiske liveoptagelser med navne som Jimi Hendrix, Joan Baez, Joe Cocker og The Jefferson Airplane - og på omslaget ses et ungt par, tæt omslynget og indhyllet i et tæppe, mens andre festivalgængere ligger på jorden og et sommerfuglebanner blafrer i baggrunden. 

Nu er kvinden fra coverbilledet - som blev taget af fotografen Burk Uzzle - gået bort. Det skriver Best Classic Bands og fortæller samtidig historien bag billedet. Det unge kærestepar Bobbi Kelly og Nick Ercoline var begge 20, da de - ligesom titusindvis af andre unge amerikanere - satte sig for at nå frem til festivalområdet i upstate New York. Grundet det trafikale kaos endte de med at stille bilen godt fem kilometer fra festivalområdet og gå det sidste stykke.

Grundet de kaotiske, logistiske forhold, nåede parret aldrig frem til scenen og oplevede nogen af de i dag legendariske koncerter med en række af tidens store bands. De camperede på skråningen, som ses på coverfotoet, og endte med at tage hjem efter et enkelt døgn. To år senere, i 1971, blev de gift og holdt sammen helt frem til Bobbi Ercolines død i lørdags (18. marts, red.).

I anledning af 50-året for Woodstock-festivalen i 2019 gav Nick Ercoline et interview til ældresags-organisationen AARPs onlinemagasin. Her fortalte han om det øjeblik, hvor han og Bobbi opdagede, at de var havnet på det berømte albumcover:


"Albumcoveret gik på omgang, da én pludselig pegede på staven med den orange og gule sommerfugl. Den tilhørte Herbie, en fyr fra Huntington Beach, Californien. Han var faret vild og på et dårligt trip, og vi sad arm i arm med ham, indtil han blev klar i hovedet. Så fik vi øje på tæppet. 'Åh, Gud, det er jo os!'"


Det oprindelige, tredobbelte Woodstock-album blev i 1971 suppleret af dobbelt-lp'en Woodstock Two med flere optagelser fra festivalen. Her var coveret prydet af et billede af nøgne børn, som havde overtaget et trommesæt. Siden er der kommet adskillige andre udgivelser med optagelser fra festivalen - herunder bokssættet Woodstock: Three Days of Peace and Music og albummet Woodstock Diary, som udkom i forbindelse med festivalens 25 års fødselsdag i 1994.

Skaberen af Woodstock-festivalen er død

  


ANNONCE