Nyhed

Skaberen af Woodstock-festivalen er død

GAFFA.dk – alt om musik

Michael Lang blev 77 år

Michael Lang vil altid have en plads i musikhistorien som skaberen af ​​den ikoniske Woodstock-musikfestival, der blev afholdt i 1969. Nu er han gået bort grundet kræft, 77 år gammel, ifølge Billboard.

Lørdag den 8. januar sov han stille ind, men vil altid blive husket for den tre dage lange festival i slutningen af ​​60'erne, hvor legender som Santana, Jimi Hendrix, The Who og Janis Joplin optrådte i det landlige USA på østkysten af ​​USA i byen Bethel.


"Jeg bookede tre af de hotteste bands på det tidspunkt – Jefferson Airplane, Canned Heat og Creedence Clearwater Revival," fortalte Michael Lang til Billboard i 2019. Dette skabte en sneboldeffekt, hvor alle de største kunstnere ønskede at være en del af festivalen, som til sidst blev gjort til en gratis festival, da der formodentlig kom over 400.000 besøgende, langt flere end planlagt. Det var simpelthen ikke muligt at kontrollere menneskemængderne, og for at undgå optøjer blev alle lukket ind, med eller uden billet.

Siden da har Michael Lang startet pladeselskabet Just Sunshine Records og lavede pr for 25-års jubilæet for Woodstock '99. Derudover var han med til at planlægge et 50 års jubilæum i 2019, som dog til sidst, efter en række logistiske og økonomiske problemer, blev aflyst.

LÆS OGSÅ: Efter talrige problemer: Woodstock 50-festivalen er aflyst


ANNONCE